Συνεργάτης του Ασάνζ κατηγορείται για κυβερνοεπίθεση στο Εκουαδόρ

Για κυβερνοεπίθεση εναντίον του Εκουαδόρ κατηγορείται ένας 36χρονος Σουηδός, ο οποίο φέρεται να είναι στενός συνεργάτης του ιδρυτή των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ.

Πρόκειται για τον Όλα Μπίνι, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη κατά την προσπάθειά του να μεταβεί από τη χώρα της Κεντρικής Αμερικής στην Ιαπωνία.

Η γενική εισαγγελία του Εκουαδόρ γνωστοποίησε επισήμως ότι άσκησε δίωξη «σε βάρος ενός Σουηδού υπηκόου, ηλικίας 36 ετών, για τη φερόμενη συμμετοχή του σε επίθεση κατά της ακεραιότητας των πληροφοριακών συστημάτων».

Η δικαιοσύνη, μάλιστα, διέταξε «την προφυλάκιση του κατηγορουμένου και το “πάγωμα” των τραπεζικών λογαριασμών του».

Από την πλευρά της, η υπουργός Εσωτερικών, Μαρία Πάουλα Ρόμο, επιβεβαίωσε ότι ένα πρόσωπο από το περιβάλλον του Ασάνζ, εμπλέκεται σε σχέδιο «αποσταθεροποίησης» του προέδρου Λενίν Μορένο.

Αναφέρθηκε δε, και σε «δύο Ρώσους χάκερ που ζουν επίσης στον Εκουαδόρ» και συνδέονται με «συστηματικές επιθέσεις» εναντίον της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ συνελήφθη την Πέμπτη στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, όπου είχε βρει καταφύγιο από το 2012, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο έκδοσης στη Σουηδία ή τις ΗΠΑ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP, Reuters


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στα εγκαίνια του Ε65 την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην εκδήλωση για την παράδοση του τμήματος Λαμία-Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής …