«Τρόμαξε» με Προμηθέα και… Γκιστ ο Παναθηναϊκός!

Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν πιο υποτονικοί απ’ ότι θα περίμενε κανείς, με το μυαλό τους να είναι εν πολλοίς στα παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ βρήκαν απέναντί τους έναν πολύ μαχητικό αντίπαλο, με αποτέλεσμα το ματς να έχει ενδιαφέρον μέχρι το τέλος!
Με το εν λόγω αποτέλεσμα, ο μεν Παναθηναϊκός έφτασε τις 23 νίκες μετά από 24 ματς και διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, την ώρα που ο Προμηθέας έπεσε στην τέταρτη θέση, συγκατοικώντας με τον ΠΑΟΚ.
Πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού», που είδε τον Γκιστ να αποχωρεί τραυματίας στο δεύτερο δεκάλεπτο αλλά όπως όλα δείχνουν δεν είναι κάτι σοβαρό ενόψει Ρεάλ, ήταν ο Καλάθης με 19 πόντους, ενώ ο αρχηγός είχε ακόμα οκτώ ασίστ και έξι ριμπάουντ. Από κοντά και οι Παπαπέτρου-Τόμας, με 16 και 13 πόντους αντίστοιχα.
Για τους Αχαιούς, ξεχώρισε ο Έλις, που μέτρησε 16 πόντους, 17 «σκουπίδια» και δύο κοψίματα, ενώ ο Μπράουν είχε 19 πόντους.
Το ματς:
Στην πρώτη περίοδο, ο Προμηθέας έκανε ένα σερί 7-0 με πέντε πόντους του Μπράουν, μετά το αρχικό 4-2, για να έρθει η… απάντηση από πλευράς Παναθηναϊκού με ένα δικό του επιμέρους 8-0, πεντέμισι λεπτά μετά την έναρξη, για το 12-9. Με δύο τρίποντα των Χολ-Κασελάκη και τρεις βολές του Έλις, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν αρχικά και προσπέρασαν στη συνέχεια με 12-18, ενώ με δίποντο του Λεκαβίτσιους και νέο τρίποντο του Κασελάκη «γράφτηκε» το 14-21.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες πήγαιναν… χέρι-χέρι στα πρώτα λεπτά, με τον Γκιστ να πετυχαίνει δύο καλάθια προτού αποχωρήσει τραυματίας μετά σύγκρουσή του με τον Μπράουν, έξι περίπου λεπτά πριν το τέλος. Με μια βολή του Μπράουν, οι Αχαιοί ξέφυγαν με οκτώ πόντους (20-28), όμως πέντε πόντοι του Καλάθη και άλλοι τρεις από Λοτζέσκι, έφεραν το 28-28. Μάλιστα, με τρίποντο του δεύτερου, το «τριφύλλι» πέρασε μπροστά με 31-28 και… δεν ξανακοίταξε πίσω, αφού με σερί 7-0 έφτασε το σκορ στο 38-30 υπέρ του. Με το τρίποντο του Μέιερ να «σφραγίζει» το, σκορ ημιχρόνου, 38-34…
Ο ίδιος παίκτης… έκανε σεφτέ στην τρίτη περίοδο, ενώ ακολούθησε… καταιγισμός τριπόντων. Είτε άμεσων, όπως του Καλάθη, είτε έμμεσων με τα γκολ-φάουλ των Τόμας και Έλις. Μια βολή του αρχηγού του Παναθηναϊκού κι ένα δίποντο του Βουγιούκα, έκαναν το 47-43 και… προλόγισαν το κρεσέντο του Παπαπέτρου. Ο οποίος με οκτώ διαδοχικούς πόντους ανέβασε την διαφορά στο +12 για την ομάδα του! Ο Μπράουν διέκοψε το σερί του «Πάπι», που σκόραρε άλλες δύο βολές, με τον Αμερικανό του Προμηθέα ωστόσο να τον μιμείται κι να τραβάει μόνος του το σκοράρισμα, με τέσσερις ακόμα πόντους. Την… σκυτάλη πήρε ο Κατσίβελης, που έβαλε ένα τρίποντο κι ένα δίποντο και κατέβασε τη διαφορά στους έξι (60-54), για να έρθει η βολή του Παρκς και να διαμορφώσει το 60-55.
Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με δύο «γρήγορα» καλάθια των Βουγιούκα και Μήτογλου, με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν ξανά τη διαφορά κοντά σε διψήφιο αριθμό. Ωστόσο, οι Πατρινοί δεν έδειχναν την διάθεση να παρατήσουν το ματς και κατάφερναν πάντοτε να βρίσκονται… εκεί γύρω. Μάλιστα, με ένα σερί 6-0 έφεραν το ματς σε… απόσταση αναπνοής, μειώνοντας σε 72-71, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη! Κάπου εκεί, ανέλαβαν δράση Καλάθης και Τόμας και, με τέσσερις και έξι πόντους αντίστοιχα, ανέβασαν ξανά τον δείκτη του σκορ στο +9 (80-71) στο 37' και έκτοτε ο Παναθηναϊκός δεν κινδύνευσε πρακτικά. Με τον Κιλπάτρικ να σημειώνει το τελευταίο καλάθι της αναμέτρησης, για το τελικό 87-76.

Πηγή: sport-fm.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …