Βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας μέχρι το βράδυ. Τα φαινόμενα, που πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα, τη νύχτα στα βόρεια θα εξασθενήσουν και στα δυτικά θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ που τη νύχτα θα στραφούν σε βορείους βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα το βραδύ θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και το απόγευμα στο θρακικό βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασίας: από 06 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά Ελλάδα, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς καταιγίδες τόπους ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν. Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 που από το βραδύ θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: από 09 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και γρήγορα σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στέρεας. Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Τη νύχτα θα γίνουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις καταιγίδες διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες αρχικά στις Κυκλάδες και μεταβλητοί το μεσημέρι και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα από το βραδύ πιθανόν να είναι έντονα. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις καταιγίδες διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βραδύ στα βόρεια θα εξασθενήσουν, ενώ τη νύχτα στα νότια θα ενταθούν. Άνεμοι: στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και μεταβλητοί το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 16-04-2019

Καιρός: στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν καταιγίδες τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στη νότια νησιωτική χώρα. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αλέξης Γεωργούλη: Ξανά υποψήφιος στις ευρωεκλογές

«Σήμερα βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη συμπόρευσή μου με το Πράσινο Κίνημα για …