Με γεμάτες τσέπες το Πάσχα: Συντάξεις Μαΐου 2019, επιδόματα και δώρο Πάσχα ΟΑΕΔ: Πότε πληρώνονται

Με γεμάτες τσέπες το Πάσχα: Συντάξεις Μαΐου 2019, επιδόματα και δώρο Πάσχα ΟΑΕΔ: Πότε πληρώνονται

Συντάξεις, επιδόματα και δώρο Πάσχα: Λίγες μέρες έμειναν για να πληρωθούν - Τι ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ για τις προπληρωμές. Παρακάτω μπορειτε να δείτε έναν αναλυτικό οδηγό.

Οικονομική «ανάσα» πριν το Πάσχα - Όλες οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις Μαΐου 2019 σε Δημόσιο, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΓΑ και Επικουρικές . Χρήματα πριν από το Πάσχα θα πάρουν οι δικαιούχοι επιδομάτων και συντάξεων, αλλά και εργαζόμενοι, παίρνοντας σημαντική οικονομική «ανάσα».

Διαβάστε αναλυτικά το πότε προβλέπονται να γίνουν οι πληρωμές σε όλους τους δικαιούχους

– Έως τη Μεγάλη Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να λάβουν το δώρο Πάσχα σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Από εκεί και πέρα όπως έχει ανακοινώσει ο ΕΦΚΑ, νωρίτερα θα πραγματοποιηθούν όλες οι πληρωμές προς τους συνταξιούχους και συγκεκριμένα:

– Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου, όπως και το πρώην ΙΚΑ. Μία μέρα νωρίτερα, Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις όσων προέρχονται από τον πρώην ΟΑΕΕ και τον πρώην ΟΓΑ. Ολες οι επικουρικές συντάξεις, όπως ανακοίνωσε το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), θα καταβληθούν στους δικαιούχους τη Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου 2019, σύμφωνα με ρεπορτάζ από τον «Ελεύθερο Τύπο».

– Την Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου θα καταβληθεί για πρώτη φορά και το επίδομα ενοικίου, στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν εντός Μαρτίου.

– Την Μεγάλη Εβδομάδα θα γίνει η καταβολή του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης (ΚΕΑ), και η πληρωμή των αναπηρικών, διατροφικών και λοιπών προνοιακών επιδομάτων με αναδρομική ισχύ για τους μήνες έως και τον Απρίλιο.

- Το ΝΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις Μαΐου 2019 τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου.

ΟΑΕΔ: Ανακοινώθηκε το πότε προπληρώνονται επιδόματα και δώρο Πάσχα 2019

Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε ότι από την 18.04.2019, ημέρα Πέμπτη, θα καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα 2019 στους τακτικά επιδοτούμενους άνεργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Παράλληλα από την 18.04.2019, ημέρα Πέμπτη, θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά θα καταβάλλονταν από 18.04.2019 μέχρι και 05.05.2019 από τον ΟΑΕΔ.

Επισημαίνεται από τον ΟΑΕΔ, πως ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτουμένων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και των μακροχρονίως ανέργων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.

Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …