Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών αφιερωμένη στα παιδιά

Πώς θα αγαπήσουν τα παιδιά την πολιτιστική μας κληρονομιά; Τι γνωρίζουν για την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα; Πώς ερμηνεύουν το ότι η Ακρόπολη περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο; Γιατί την επισκέπτονται άνθρωποι από τα πέρατα του κόσμου; Τι σημαίνει για την ταυτότητά μας;

Την Τετάρτη, 17 Απριλίου, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά και η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΑ Μαρία Βλαζάκη θα συναντηθούν στις 10 π.μ. με μαθητές δημοτικών σχολείων στην Ακρόπολη.

Μια συνάντηση κι ένας δημιουργικός διάλογος με τα παιδιά για όσα σημαίνει η Ακρόπολη και γιατί είναι παγκοσμίως συνδεδεμένη με τις ιδέες της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της Δημοκρατίας, που παραμένουν σύγχρονες στους αιώνες. Οι μαθητές θα επισκεφθούν το κορυφαίο μνημείο του Παρθενώνα, που σηματοδοτεί για όλον τον κόσμο, την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.

Η παλαίστρα της Ολυμπίας, ένα μέρος αφιερωμένο στην εκπαίδευση των παλαιστών και άλλων αθλητών.

Μια συνάντηση με σκοπό να φέρει κοντά στα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους τους νεότερους πολίτες της χώρας, με τρόπο συμμετοχικό και βιωματικό και με τη βοήθεια των αρχαιολόγων της Διεύθυνσης Μουσείων και της Εφορείας της πόλης των Αθηνών.

naftemporiki.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Το ευρώ ενισχύεται κατά 0,13%, στα 1,0660 δολάρια

Το ευρώ βρίσκεται στα 164,7370 γεν, στο 0,8561 με τη στερλίνα και στο 0,9684 με …