«Ντου» αντιεξουσιαστών σε σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη (vid)

«Ντου» αντιεξουσιαστών σε σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη (vid)

Σε σούπερ μάρκετ στην Μενεμένη της Θεσσαλονίκης εισέβαλαν το απόγευμα της Παρασκευής αντιεξουσιαστές, προχωρώντας σε μία «συμβολική κίνηση», όπως έγραφαν στα τρικάκια που πέταξαν.

Οι αντιεξουσιαστές εισέβαλλαν στο σούπερ μάρκετ θέλοντας να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους/στις εργαζόμενες - όπως αναφέρουν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην οποία ανήρτησαν και βίντεο.

«Οι πολυάριθμες εργοδοτικές αυθαιρεσίες από την συγκεκριμένη πολυεθνική εταιρία έχουν δημιουργήσει ένα εξευτελιστικό εργασιακό περιβάλλον. Η ιστορική πραγματικότητα έχει δείξει πως μόνο μέσα από την ταξική αυτοοργάνωση και τη συμμετοχή σε σωματεία βάσης θα μπορέσουμε να απαλλάξουμε τους εαυτούς μας από την εργοδοτική ασυδοσία, θέτοντας στο προσκήνιο τα κοινά μας υλικά συμφέροντα, τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας», αναφέρουν μεταξύ άλλων. «Η ενεργή αντίσταση είναι υπόθεση όλων. Τα αφεντικά κάνουν αυτό που ξέρουν καλά κοιτώντας την απρόσκοπτη κερδοφορία τους πάνω στις πλάτες των εργαζομένων. Είναι καιρός να δώσουμε τις δικές μας απαντήσεις!», προσθέτουν.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Απάντηση του υπουργείου Ναυτιλίας στον κασσελάκη για τα νησιά

Δαπανούνται ετησίως περί τα 36 εκατομμύρια ευρώ για την σύναψη συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, αναφέρει …