Θεσσαλονίκη: Απλήρωτοι εργαζόμενοι έκαναν συγκέντρωση κατά την ώρα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου

photo: eurokinissi

Συγκέντρωση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, κατά την ώρα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, πραγματοποίησαν συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα διεκδικώντας τα δεδουλευμένα δύο μηνών.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Χρήστος Νατσόπουλος, μιλώντας στους δημοτικούς συμβούλους οι συνολικά 200 συμβασιούχοι διμηνίτες προσελήφθησαν στα μέσα του Ιανουαρίου προκειμένου να καλύψουν ανάγκες στον τομέα της καθαριότητας. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι εργάστηκαν έως τα μέσα Μαρτίου εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι και κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, τους επανέλαβε πως το "εντέλλεσθαι" που έδωσε για την πληρωμή τους έχει "κολλήσει" στην αρμόδια επίτροπο. Τους υποσχέθηκε πως η νομική υπηρεσία του δήμου θα δώσει το παρών αύριο, Μ.Τρίτη, στα δικαστήρια όπου θα εκδικαστεί η προσωρινή διαταγή για τα ασφαλιστικά μέτρα. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να απαντήσει θετικά στους εργαζόμενους ότι θα πληρωθούν μέχρι το Πάσχα καθώς την εντολή δίνει η Ενιαία Αρχή Πληρωμών.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας για κακοκαιρία: Η προσπάθεια μέχρι τώρα απέδωσε

 «Ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι» δήλωσε από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία ο …