Νιγηρία: Δύο νεκροί από επίθεση ενόπλων σε ξενοδοχείο

Δύο άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένης μιας Βρετανίδας που εργαζόταν σε μη κυβερνητική οργάνωση, σκοτώθηκαν από πυρά, ενώ τέσσερις τουρίστες απήχθησαν από ένοπλους σε ξενοδοχείο της βόρειας Νιγηρίας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία την Κυριακή.

Όπως ανέφερε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος των αρχών της πολιτείας Καντούνα, Γιακούμπου Σάμπο, οι δράστες επιτέθηκαν την Παρασκευή στο Kajuru Castle Resort, στην ορεινή περιοχή Κατζούρου, 60 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Καντούνα.

Η Βρετανίδα, που συμμετείχε σε πάρτυ στο ξενοδοχείο, «σκοτώθηκε [από σφαίρα που προήλθε] από έναν λόφο όταν άνοιξαν πυρ απαγωγείς, καθώς προσπαθούσαν να εισβάλουν» στον χώρο του ξενοδοχείου, κάτι που «απέτυχαν» να κάνουν. Οι ένοπλοι «απήγαγαν πέντε Νιγηριανούς, αλλά ένα άτομο τους ξέφυγε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Επίσης σκοτώθηκε ένας Νιγηριανός, που συνόδευε τη Βρετανίδα. Η Φέι Μούνι, εργαζόταν στη ΜΚΟ Mercy Corps, η οποία επιβεβαίωσε την Κυριακή τον θάνατό της.

Στην Καντούνα, όπως και σε ολόκληρη τη βορειοδυτική Νιγηρία, οι απαγωγές για λύτρα αποτελούν ολοένα σοβαρότερη απειλή, όπως και στον δρόμο προς την πρωτεύουσα Αμπούτζα, όπου οι επιθέσεις ενόπλων έχουν πολλαπλασιαστεί. Στη βόρεια Νιγηρία δρουν επίσης η τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, αλλά και το Ισλαμικό Κράτος στη Δυτική Αφρική (ΙΚΔΑ), που γεννήθηκε όταν φράξια της πρώτης οργάνωσης αποσχίστηκε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ. Ενιαία έκθεση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024   Ο ΕΟΔΥ προέβη …