Σρι Λάνκα: Ελεγχόμενη έκρηξη στο Κολόμπο

Μία ακόμη βόμβα εξερράγη σήμερα στο Κολόμπο, την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, ξυπνώντας τον εφιάλτη που έζησε η χώρα ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα. Αυτή τη φορά ωστόσο, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας της χώρας, επρόκειται για βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε μοτοσικλέτα και οι αρχές προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη κοντά στο ξενοδοχείο «Savoy».

Η ελεγχόμενη έκρηξη σημειώθηκε ενόσω ο αριθμός των νεκρών από το μπαράζ επιθέσεων σε ναούς και ξενοδοχεία την Κυριακή φθάνει, σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό, τους 356 νεκρούς.

Την ίδια ώρα, νέες πληροφορίες για τους δράστες βλέπουν τον φως της δημοσιότητας. Ο υφυπουργός Άμυνας της χώρας, ο Ρουβάν Βιζεβαρντένε, δήλωσε επίσης σήμερα ότι ένας από τους δράστες είχε σπουδάσει στη Βρετανία, αναφέρει το Sky News.

Σρι Λάνκα: Αλληλοκατηγορίες για τις ευθύνες

Χθες, έγινε γνωστό ότι στους δράστες περιλαμβάνονταν δύο αδέλφια από τι Σρι Λάνκα, μουσουλμάνοι, ηλικίας 20 και 30 ετών, από εύπορη οικογένεια και παιδιά πλούσιου εμπόρου μπαχαρικών, οι οποίοι μάλιστα έπαιξαν ρόλο-κλειδί στις επιθέσεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο τους, που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις, λειτουργούσαν έναν οικογενειακό «τρομοκρατικό πυρήνα» και έπαιζαν ρόλο-κλειδί στους κόλπους της ισλαμιστικής οργάνωσης National Thowheeth Jama'ath (NTJ), στην οποία οι αρχές της Σρι Λάνκα έχουν εστιάσει τις έρευνες.

Ωστόσο, η αστυνομία αγνοεί προς το παρόν αν οι επιθέσεις προέρχονται από έναν και μόνο πυρήνα ή από χωριστές, συντονισμένες μεταξύ τους, ομάδες. Κατά συνέπεια, προς το παρόν οι αρχές αγνοούν εάν οι δύο αδελφοί βρίσκονταν σε επαφή με άλλους καμικάζι.

Το Σάββατο, τα δύο αδέλφια νοίκιασαν από ένα δωμάτιο σε πολυτελή ξενοδοχεία στην παραλία του Κολόμπο, στο Cinnamon Grand και στο Shangri-La. Ανατινάχθηκαν ο καθένας στο ξενοδοχείο του το επόμενο πρωί στον μπουφέ του πρωινού, σχεδόν την ίδια στιγμή.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε χθες το Ιλαμικό Κράτος, μέσω ενός από τα όργανα προπαγάνδας της, του πρακτορείου «ειδήσεων» Άμακ, χωρίς ωστόσο να δίνει αποδείξεις γι’ αυτό.

naftemporiki.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ο κατώτατος μισθός από το 2019 και τα 650 ευρώ που ήταν, έχει φθάσει στα …