Επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών στην ΠΟΑΣΥ: Δεν έχουν καταβληθεί από τον Φεβρουάριο οι αχρεωστήτως καταβληθείσες εισφορές

Επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών στην ΠΟΑΣΥ: Δεν έχουν καταβληθεί από τον Φεβρουάριο οι αχρεωστήτως καταβληθείσες εισφορές

Επιστολή στην ΠΟΑΣΥ έστειλε χθες η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών καταγγέλοντας ότι το ΕΤΕΑΕΠ από τον Φεβρουάριο δεν έχει καταβάλει τις αχρεωστήτως καταβληθείσες εισφορές ζητώντας μάλιστα την παρέμβαση της Ομοσπονδίας στο υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται στην επιστολή «μεγάλος αριθμός αστυνομικών, ασφαλισμένων στο Ταμείο πρώην Χωροφυλακής, έχει αιτηθεί τη διαγραφή και την επιστροφή των εισφορών τους από το πρώην Τ.Π.Δ.Υ., νυν ΕΤΕΑΕΠ, λόγω της μη τήρησης των προϋποθέσεων που όριζε η νομοθεσία για την προαιρετική υπαγωγή τους στο εν λόγω Ταμείο χορήγησης εφάπαξ βοηθήματος».

Το ΕΤΕΑΕΠ έτσι σε όσους αιτούντες πληρούν τις προϋποθέσεις επιστρέφει αναδρομικά τις εισφορές των πέντε τελευταίων ετών από την ημερομηνία της αίτησης διαγραφής και επιστροφής των εισφορών, κατόπιν σχετικής απόφασης του Δ.Σ. του πρώην Τ.Π.Δ.Υ..Ενώ μέχρι τις αρχές του τρέχοντος έτους η ανωτέρω διαδικασία κυλούσε ομαλά, από τον μήνα Φεβρουάριο μέχρι και σήμερα σταμάτησαν όλες οι πληρωμές λόγω εξαντλήσεως των διαθέσιμων πιστώσεων στον συγκεκριμένο κωδικό του προϋπολογισμού του ΕΤΕΑΕΠ για το έτος 2019. Για τον λόγο αυτό, όπως σημειώνεται στην επιστολή το ΕΤΕΑΕΠ, ως όφειλε, έγκαιρα από αρχές Μαρτίου, με απόφαση του Δ.Σ. αιτήθηκε από το εποπτεύον Υπουργείο Εργασίας την τροποποίηση του προϋπολογισμού με συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για την κάλυψη των αναγκών τρέχοντος έτους.

«Πάρα ταύτα το Υπουργείο Εργασίας καίτοι έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν έχει δώσει μέχρι και σήμερα την έγκριση που απαιτείται για την αποδέσμευση του ποσού από τα αποθεματικά του Ταμείου για την ενίσχυση του εν λόγω κωδικού που αφορά την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών ασφαλιστικών εισφορών των συναδέλφων μας».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ: Εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις - Μέχρι το τέλος Ιουλίου …