Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων "Η Ένωση" καταγγέλλει τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση:

"Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», εκπροσωπώντας πανελλαδικά εργαζόμενους στο εμπόριο και την παροχή υπηρεσιών, καταγγέλλει τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου για την ανακοίνωση ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τη Μεγάλη Παρασκευή 26.3.2019 από 11.00 π.μ έως και 18.30μ.μ.

Μια τέτοια λειτουργία καταστημάτων έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Ν. 435/1976 αρθρ.3, σύμφωνα με τον οποίο η Μεγάλη Παρασκευή λογίζεται ως υποχρεωτική αργία για τα καταστήματα και απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων και η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 13:00.

Για το λόγο αυτό ζητήθηκε από την Επιθεώρηση Εργασιακών Σχέσεων Ακαρνανίας και την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας να παρέμβουν για τη συμμόρφωση με τις διατάξεις του νόμου, τόσο της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, όσο και των καταστηματαρχών – μελών του.

Σε κάθε περίπτωση ζητήσαμε να πραγματοποιηθούν έλεγχοι την ημέρα εκείνη για την προστασία των εργαζομένων και των κανόνων δημοσίας τάξεως. Κλιμάκιο της Διοίκησης του Συλλόγου μας θα βρίσκεται στην πόλη του Αγρινίου στις 26.4.2019, για να συλλέξει δειγματοληπτικά αποδείξεις ταμειακών μηχανών και να προβεί, πέραν των δικών ελέγχων των υπηρεσιών, σε αυτοτελείς καταγγελίες και μηνύσεις εφόσον απαιτηθεί κάτι τέτοιο.

Συλλογικά όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε το φόβο!"


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μέση Ανατολή: Έκτακτη σύνοδος των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. την Τρίτη

Την συγκάλεσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας …