Καιρός: Με τι καιρικές συνθήκες θα κάνουμε Επιτάφιο, Ανάσταση και Πάσχα - Η πρόγνωση μέχρι Τρίτη του Πάσχα

Photo: Καιρός - Eurokinissi

Με ανοιξιάτικο καιρό και γενικά αίθριο ουρανό θα κυλήσουν οι ημέρες μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Για την Μεγάλη Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες: τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και μέχρι το μεσημέρι στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της θα είναι κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα ανατολικά, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φυσούν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3 έως 5 μποφόρ, στο νότιο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Το Μεγάλο Σάββατο, στα κεντρικά και βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της θα είναι κατά τόπους αυξημένες στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια πελάγη θα φυσούν ανατολικοί άνεμοι, έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Για την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί στα δυτικά και από νότιες διευθύνσεις στα ανατολικά, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Την Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται να παραμείνει γενικά αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά νότιοι, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Τρίτη του Πάσχα, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η γιαγιά που συγκίνησε τον Ερντογάν: «Μαζί σου μέχρι τον τάφο»

Ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να τη φροντίζουν για πάντα. Όλη η …