Ναυάγησαν οι προσπάθειες συγχώνευσης Deutsche Bank και Commerzbank

Arne Dedert/dpa via AP

Κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις για συγχώνευση των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της Γερμανίας, της Deutsche Bank και της Commerzbank.
Οι δύο τράπεζες συνομιλούσαν επί έξι εβδομάδες με την προοπτική να δημιουργήσουν έναν κολοσσό ο οποίος θα είχε περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 1,8 τρισεκατομμυρίων ευρώ και 140.000 εργαζόμενους.
Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε, μετά από ενδελεχή έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ενδεχόμενη συμπόρευση δεν θα προσέφερε «επαρκή προστιθέμενη αξία» ώστε να αντισταθμιστούν τα ρίσκα και τα κόστη της αναδιάρθρωσης.
Από χθες υπήρχαν διαρροές πως οι διαβουλεύσεις είχαν «βαλτώσει» για σειρά αιτιών, όπως η αντίσταση μετόχων και συνδικάτων.
Η γερμανική κυβέρνηση είχε στηρίξει τις διαπραγματεύσεις, με την ελπίδα πως θα καταλήξουν στις σύσταση ενός «εθνικού πρωταθλητή» ο οποίος θα είχε την δυνατότητα να ανταγωνιστεί τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες.
Η αποτυχία στις διαπραγματεύσεις σημαίνει πως οι δύο τράπεζες θα πρέπει να εκπονήσουν νέα σχέδια για την ανάκαμψή τους, δεδομένου ότι αντιμετωπίζουν βαθιά προβλήματα κερδοφορίας αφότου η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση έθεσε απότομο τέλος στην επιθετική εξάπλωσή τους.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη - Οργανωμένος μηχανισμός της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δίκαιου

Συνυποβάλλαμε την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση γιατί έχουμε ως θέση αρχής τη συνεργασία των …