Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Πούτιν για Βενεζουέλα, Β. Κορέα και πυρηνικά όπλα

Τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας άνω της μίας ώρας με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με τους δύο άνδρες να συζητούν σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων η πολιτική κατάσταση στη Βενεζουέλα, η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας αλλά και η πιθανότητα σύναψης μιας νέας συμφωνίας για τα πυρηνικά όπλα.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς είπε στους δημοσιογράφους ότι οι δύο πρόεδροι συζήτησαν την πιθανότητα σύναψης μιας πολυμερούς συνθήκης για τα πυρηνικά όπλα, στην οποία θα μπορούσε να συμμετάσχει και η Κίνα ή μια παράταση της ισχύουσας Συμφωνίας για τη μείωση των στρατηγικών όπλων (New START).

Για το θέμα της Βόρειας Κορέας, ο Αμερικανός πρόεδρος παρότρυνε τον Πούτιν να ασκήσει πιέσεις στην Πιονγκγιάνγκ ώστε να προχωρήσει στην αποπυρηνικοποίηση.

Σύμφωνα με τη Σάντερς, Τραμπ και Πούτιν αναφέρθηκαν επίσης εν συντομία και στην έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, Sputnik


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βορίδης στον ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας»

Σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική διάρκειας ο Μάκης Βορίδης απάντησε «να καταθέσουν …