Break και προβάδισμα με μυθικό Γιάννη Αντετοκούνμπο οι Μπακς!

Οι Μπακς ανέκτησαν το πλεονέκτημα έδρας που έχασαν στο πρώτο ματς της σειράς κερδίζοντας τους Σέλτικς μέσα στο «Γκάρντεν» της Βοστώνης με 123-116 και κάνοντας το 2-1 στους ημιτελικούς της Ανατολής. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνέχισε την ανοδική του πορεία και με την πιο ολοκληρωμένη του εμφάνιση στα playoffs υπέγραψε τη νίκη της ομάδας του έχοντας 32 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά (8/12 δίποντα, 16/22 βολές, 0/1 τρίποντο), καθώς επίσης 13 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 τάπες σε 39 λεπτά.
Εξαιρετική δουλειά έκαναν και οι Τζορτζ Χιλ (21π.) και Κρις Μίντλετον (20π.) για τα «ελάφια». Ο Κάιρι Ίρβινγκ με 29 (αλλά 8/22 σουτ) και ο Τζέισον Τέιτουμ με 20 πόντους πάλεψαν περισσότερο από τους Σέλτικς, που πλέον είναι υποχρεωμένοι να κερδίσουν ξανά στο Μιλγουόκι. Το τέταρτο ματς της σειράς θα γίνει ξημερώματα Τρίτης (2:00) και πάλι στη Βοστώνη.
Οι Σέλτικς μπήκαν αποφασισμένοι στο ματς και προηγήθηκαν νωρίς με 10-2, όμως ο «ζεστός» από την αρχή Αντετοκούνμπο βρήκε διαδρόμους προς το καλάθι και οδήγησε τους Μπακς στην ισορροπία (10-10). Ο Κόνατον με οκτώ συνεχείς πόντους έφερε τους φιλοξενούμενους στο +5, 16-21, αλλά η δράση του Ίρβινγκ (13π. στην πρώτη περίοδο) βοήθησε την ομάδα του Μπραντ Στίβενς να ολοκληρώσει με ένα 14-4 το εναρκτήριο δωδεκάλεπτο, 30-25. Ξεκινώντας τη δεύτερη περίοδο με 4/8 τρίποντα οι «Κέλτες» έφτασαν τη διαφορά στους δώδεκα, 46-34, όμως τα «ελάφια» αντέδρασαν σωστά, ισοφάρισαν με τρίποντο του Μίροτιτς και έκλεισαν το ημίχρονο μόλις στο -1, 56-55, με τον Γιάννη να κάνει εξαιρετικό ματς με 14 πόντους (4/5 δίποντα, 6/8 βολές), 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 τάπα.
Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα στο τρίτο δωδεκάλεπτο, με τον Αντετοκούνμπο να σκοράρει πολλές φορές από τη γραμμή. Το σκηνικό άλλαξε όμως, όταν οι Μπακς «έτρεξαν» ένα απίθανο 12-0 με πρωταγωνιστή τον Χιλ και ξέφυγαν με έντεκα, 84-95. Το Μιλγουόκι δεν απειλήθηκε ουσιαστικά ποτέ στην τελευταία περίοδο. Γιάννης και Μίντλετον ήταν ασταμάτητοι φέρνοντας τη διαφορά και στο 97-114, ενώ όταν οι Σέλτικς πλησίασαν στους επτά (118-111) 1:20 πριν το τέλος, ένα δύσκολο καλάθι του κατά τα άλλα αρνητικού Μπλέντσο τούς έκοψε τη φόρα.

Πηγή: sport-fm.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βορίδης στον ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας»

Σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική διάρκειας ο Μάκης Βορίδης απάντησε «να καταθέσουν …