Λευκός Οίκος: «Μονιμοποίηση» Σάναχαν στο Πεντάγωνο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα ορίσει τον Πάτρικ Σάναχαν επικεφαλής του Πενταγώνου, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Λευκός Οίκος.

Υπενθυμίζεται πως ο 56χρονος πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας ανέλαβε υπηρεσιακά καθήκοντα υπουργού από την 1η Ιανουαρίου, μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Τζιμ Μάτις, όταν ο τελευταίος διαφώνησε με την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία.

«Με βάση την εξαιρετική του υπηρεσία στην χώρα και την αποδεδειγμένη ικανότητα του να ηγείται, ο πρόεδρος Τραμπ σκοπεύει να ορίσει τον Πάτρικ Σάναχαν υπουργό Άμυνας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Σάντερς.

Πρώην στέλεχος της Boeing χωρίς καμία στρατιωτική εμπειρία, ο Σάναχαν με ανακοίνωσή του δήλωσε ότι είναι «δεσμευμένος να εκσυγχρονίσει» τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και αν ο διορισμός του επιβεβαιωθεί θα εφαρμόσει την εθνική στρατηγική άμυνας του Τραμπ.

Ο διορισμός του θα πρέπει να επικυρωθεί από τη Γερουσία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 4% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο του 2024

Οι άνδρες ανήλθαν σε 345.445 άτομα (ποσοστό 35,4%) και οι γυναίκες ανήλθαν σε 630.928 άτομα …