Γιώργος Ντούρος: Είμαι μόλις 33 χρόνων, αλλά πιστεύω πως το πρόβλημα βρίσκεται στη συνεργασία

Γιώργος Ντούρος: Είμαι μόλις 33 χρόνων, αλλά πιστεύω πως το πρόβλημα βρίσκεται στη συνεργασία

«Δεν υπάρχει πιο ακριβής ένδειξη κακής οργάνωσης της πολιτείας, από την αφθονία γιατρών και νομικών» Πλάτων, 427-347 π.Χ. Με αφορμή αυτή τη ρήση του Πλάτωνα και χωρίς καμία πρόθεση να ξεκινήσω την καταστροφολογία, θέλω να θέσω ένα απλό ερώτημα. Που βρίσκεται η Ελλάδα το 2019?» ρωτά σε άρθρο του ο Γιώργος Ντούρος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού για την Αττική.

«Η απάντηση είναι προφανής. Έχει όπως σημασία να δούμε μερικούς από τους λόγους που συντελούν σε αυτή τη κακή οργάνωση. Αν και μόλις 33 χρονών έχω την ακλόνητη πεποίθηση πως το μεγαλύτερο πρόβλημα του κρατικού μηχανισμού είναι η μη συνεργασία των θεσμών. Η συζήτηση στα ΜΜΕ για την πλημμύρα του πάρκινγκ στο Μαρούσι, επιβεβαιώνει αυτό που λέω. Θυμάμαι να επικρατεί ένα χάος στα τηλεοπτικά πάνελ, όπου ο ένας έριχνε την ευθύνη στον δήμο, ο άλλος στην περιφέρεια και ο τρίτος στο υπουργείο. Το πιο θλιβερό όμως της υπόθεσης ήταν ότι η συζήτηση αυτή δεν γινόταν από αναρμόδιους.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η ιδιωτικοποίηση του Δάσους Συγγρού. Το κεντρικό κράτος, χωρίς συνεννόηση με την περιφέρεια ή τους δήμους Αμαρουσίου-Ψυχικού-Φιλοθέης, ενέταξε το εν λόγω δάσος στην λίστα των ακινήτων προς ιδιωτικοποίηση. Ακριβώς επειδή δεν υπήρξε κάποια συνεννόηση πρώτα, στην ουσία η περιφέρεια Αττικής και οι Δήμοι, δεν έχουν σημαντικό ρόλο στους όρους της ιδιωτικοποίησης. Θα πρέπει λοιπόν οι ρόλοι να γίνουν διακριτοί και συγκεκριμένοι. Το υπουργείο θα έχει την ευθύνη της ιδιωτικοποίησης και η περιφέρεια, που είναι υπεύθυνη για την κατάρτιση τέτοιων σχεδίων και την επίβλεψη τους, σε συνεργασία με τους δήμους θα εγγυηθεί ότι δεν θα γίνει η παραμικρή έκπτωση στο βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

Αυτό που, δυστυχώς, λείπει από την κουλτούρα του πολιτικού μας συστήματος περιγράφεται με μια λέξη: Συνευθύνη. Χωρίς αυτή την παραδοχή εκ μέρους των διαφόρων κρατικών φορέων, θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε καθημερινά τα εμπόδια της γραφειοκρατίας. Ένας από τους λόγους που επέλεξα να διεκδικήσω μια θέση στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής, είναι η πίστη στη δυνατότητα μου και της γενιάς που εκπροσωπώ να εισάγουμε την έννοια της συνευθύνης στον πολιτικό διάλογο. Τόσο οι σπουδές μου, όσο και η εργασιακή μου εμπειρία ως σύμβουλος επενδύσεων μου προσφέρουν τα εργαλεία ώστε να συμβάλλω στην επίλυση του προβλήματος της συνδεσιμότητας μεταξύ των θεσμών. Για τους παραπάνω λόγους ζητώ την στήριξη των πολιτών του Βορείου τομέα Αθηνών στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις περιφερειακές εκλογές στα eklogikanews.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυξήθηκε η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας

Αυξημένες κατά 6% οι πληρότητες το πρώτο τρίμηνο   Με μέση πληρότητα της τάξης …