Οι προκλήσεις της Τουρκίας τόσο στη χώρα μας όσο και στην Κύπρο συνεχίζουν καθημερινά. Ένα νέο βίντεο 3,5 λεπτών από την Άγκυρα προβάλει με άκρως προπαγανδιστικό τρόπο την τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο και την κυπριακή ΑΟΖ. Το εν λόγω βίντεο προβλήθηκε στο κρατικό κανάλι TRT αλλά έχει αναρτηθεί και στην ελληνική έκδοση του καναλιού στο ίντερνετ, το «ΤRT - ελληνικά». Σημειώνεται,δε, πως το βίντεο που έχει τίτλο «Η ενεργειακή σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου» είναι υποτιτλισμένο στα ελληνικά. Στο βίντεο αυτό οι Τούρκοι αναφέρουν πως η «Ρωμαίικη διοίκηση», όπως αποκαλούν την Κυπριακή Δημοκρατία, προχώρησε σε «μονομερείς ενέργειες» και χορήγησε άδειες σε εταιρείες για γεωτρήσεις «για να παραμερίσει τους τουρκοκύπριους». Σε κάποιο άλλο σημείο, δε, επισημαίνει πως η Κύπρος καταπάτησε και τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων. Ο προπαγανδιστικός λόγος φτάνει στο πικ του όταν επισημαίνεται στο βίντεο πως η Τουρκία «ως απάντηση στη μονομερή ενέργεια της ρωμαίικης διοίκησης υπέγραψε συμφωνία με την τουρκική διοίκηση βόρειας Κύπρου για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας το 2011». Και ακολούθως έστειλε στην περιοχή για έρευνες και το σκάφος «Μπαρμπαρος». Σε άλλο σημείο λέγεται ότι «οι Ρωμιοί δεν μπόρεσαν να χωνέψουν τη δραστηριοποίηση του «Φατίχ» στην περιοχή και απείλησαν ότι θα συλλάβουν το πλήρωμα του πλοίου». Για να υποστηρίξουν την προπαγάνδα τους μάλιστα χρησιμοποιούν δηλώσεις από τον κ. Κατρούγκαλο και τον κ. Κοτζιάς. Λένε δηλαδή ότι «ονόματα που βρίσκονται ή βρέθηκαν στο παρελθόν στην κορυφή της ελληνικής διπλωματίας έχουν επίγνωση των δικαιωμάτων της Τουρκίας». Προβάλλουν δηλαδή τη δήλωση που είχε κάνει ο Νίκος Κοτζιάς ότι «στην ενέργεια πρέπει να πάρει μέρος και η Τουρκία και δεν πρέπει να είμαστε μοναχοφάηδες» αλλά και μία ακόμη του Γιώργου Κατρούγκαλου που είχε πει «πώς μπορεί αποκλείσει κανείς την Τουρκία από την περιοχή που έχει έχει τόσα χιλιόμετρα ακτή στη Μεσόγειο;»

Η Τουρκία κάνει πλέον και προπαγάνδα... αλά ελληνικά (video)

Η Τουρκία κάνει πλέον και προπαγάνδα... αλά ελληνικά (video)

Οι προκλήσεις της Τουρκίας τόσο στη χώρα μας όσο και στην Κύπρο συνεχίζουν καθημερινά.

Ένα νέο βίντεο 3,5 λεπτών από την Άγκυρα προβάλει με άκρως προπαγανδιστικό τρόπο την τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο και την κυπριακή ΑΟΖ. Το εν λόγω βίντεο προβλήθηκε στο κρατικό κανάλι TRT αλλά έχει αναρτηθεί και στην ελληνική έκδοση του καναλιού στο ίντερνετ, το «ΤRT - ελληνικά». Σημειώνεται,δε, πως το βίντεο που έχει τίτλο «Η ενεργειακή σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου» είναι υποτιτλισμένο στα ελληνικά.

Στο βίντεο αυτό οι Τούρκοι αναφέρουν πως η «Ρωμαίικη διοίκηση», όπως αποκαλούν την Κυπριακή Δημοκρατία, προχώρησε σε «μονομερείς ενέργειες» και χορήγησε άδειες σε εταιρείες για γεωτρήσεις «για να παραμερίσει τους τουρκοκύπριους». Σε κάποιο άλλο σημείο, δε, επισημαίνει πως η Κύπρος καταπάτησε και τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων.

Ο προπαγανδιστικός λόγος φτάνει στο πικ του όταν επισημαίνεται στο βίντεο πως η Τουρκία «ως απάντηση στη μονομερή ενέργεια της ρωμαίικης διοίκησης υπέγραψε συμφωνία με την τουρκική διοίκηση βόρειας Κύπρου για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας το 2011». Και ακολούθως έστειλε στην περιοχή για έρευνες και το σκάφος «Μπαρμπαρος». Σε άλλο σημείο λέγεται ότι «οι Ρωμιοί δεν μπόρεσαν να χωνέψουν τη δραστηριοποίηση του «Φατίχ» στην περιοχή και απείλησαν ότι θα συλλάβουν το πλήρωμα του πλοίου».

Για να υποστηρίξουν την προπαγάνδα τους μάλιστα χρησιμοποιούν δηλώσεις από τον κ. Κατρούγκαλο και τον κ. Κοτζιάς. Λένε δηλαδή ότι «ονόματα που βρίσκονται ή βρέθηκαν στο παρελθόν στην κορυφή της ελληνικής διπλωματίας έχουν επίγνωση των δικαιωμάτων της Τουρκίας». Προβάλλουν δηλαδή τη δήλωση που είχε κάνει ο Νίκος Κοτζιάς ότι «στην ενέργεια πρέπει να πάρει μέρος και η Τουρκία και δεν πρέπει να είμαστε μοναχοφάηδες» αλλά και μία ακόμη του Γιώργου Κατρούγκαλου που είχε πει «πώς μπορεί αποκλείσει κανείς την Τουρκία από την περιοχή που έχει έχει τόσα χιλιόμετρα ακτή στη Μεσόγειο;»


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ευρωβουλευτές: Τι μισθό παίρνουν και πότε βγαίνουν στη σύνταξη

Εκτός από την ανάγκη προσφοράς και ενασχόληση με τα κοινά κτλ, οι υποψήφιοι έχουν και …