Πέντε άτομα σκοτώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε επεισόδια στο κέντρο της πρωτεύουσας του Σουδάν, Χαρτούμ, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και πηγές προσκείμενες στις ένοπλες δυνάμεις. Όπως έγινε γνωστό, έν..

Σουδάν: Πέντε νεκροί σε επεισόδια στο Χαρτούμ

Πέντε άτομα σκοτώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε επεισόδια στο κέντρο της πρωτεύουσας του Σουδάν, Χαρτούμ, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και πηγές προσκείμενες στις ένοπλες δυνάμεις.

Όπως έγινε γνωστό, ένας στρατιωτικός και τρεις διαδηλωτές, σκοτώθηκαν όταν «άγνωστοι» άνοιξαν πυρ εναντίον συμμετεχόντων στην καθιστική διαμαρτυρία του κινήματος αμφισβήτησης μπροστά στο αρχηγείο του επιτελείου των ένοπλων δυνάμεων.

Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, το στρατιωτικό μεταβατικό συμβούλιο που κατέλαβε την εξουσία στο Σουδάν τον Απρίλιο ανατρέποντας τον πρόεδρο Όμαρ Ελ Μπασίρ ανέφερε ότι «άγνωστα στοιχεία», που «επιδιώκουν να σαμποτάρουν τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη, αποπειράθηκαν να παρεισφρήσουν στην καθιστική διαμαρτυρία (...) υπήρξαν πυρά από τα οποία σκοτώθηκε ένας αξιωματικός της στρατιωτικής αστυνομίας» και πρόσθεσε ότι τρεις ακόμη στρατιωτικοί καθώς και πολλοί διαδηλωτές και πολίτες τραυματίστηκαν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024. Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 1. …