24ωρη απεργία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (Πέμπτη 16/5)

απεργία

Σε 24ωρη Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία, με συγκέντρωση στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» (και ώρα 9πμ.) και πορεία στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, την ερχόμενη Πέμπτη 16 Μαΐου, διαμαρτυρόμενη για τα άλυτα προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας καλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε προσλήψεις για την ενίσχυση του προσωπικού και να αυξήσει τα κονδύλια για τη βελτίωση υποδομών και προμήθειας τεχνικού υλικού και μηχανημάτων, καθώς – όπως αναφέρουν – η χρηματοδότηση έχει περιοριστεί τα τελευταία χρόνια.

Κινδύνευσαν ζωές ασθενών για τα εγκαίνια του νοσοκομείου Λευκάδας

Στο μεταξύ, η ΠΟΕΔΗΝ, δίδοντας στοιχεία για το προσωπικό και τα κονδύλια που διατίθενται στην Υγεία, προέβη σε σοβαρές καταγγελίες για μεταφορά ασθενών στο νοσοκομείο της Λευκάδας, χωρίς να λειτουργούν εργαστήρια και μηχανήματα υποστήριξης οξυγόνου και την παύση της λειτουργίας του παλαιού νοσοκομείου με αποτέλεσμα οι ασθενείς να διακομίζονται σε νοσοκομεία των όμορων πόλεων, προκειμένου να γίνουν τα εγκαίνια από τον Πρωθυπουργό.

«Σταμάτησαν για τα εγκαίνια την λειτουργία του παλαιού Νοσοκομείου εδώ και 20 ημέρες και οι ασθενείς διακομίζονται σε Νοσοκομεία των ομόρων πόλεων με μεγάλη ταλαιπωρία και κίνδυνο της ζωής τους. Μάλιστα από την Παρασκευή έως αύριο εκδόθηκε εντολή να μην μεταφέρεται κανένας ασθενής με το ΕΚΑΒ ούτε για πρώτες βοήθειες… Ο Ιατρικός εξοπλισμός του παλαιού Νοσοκομείου δεν είναι συμβατός με τις εγκαταστάσεις του νέου και δεν μπορεί να μεταφερθεί. Για τα εγκαίνια του κου Τσίπρα, έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές 7 ασθενών ηλικιωμένων με σοβαρές λοιμώξεις που τους μετέφεραν στο νέο Νοσοκομείο, παρά την άρνηση του Διευθυντή γιατρού της παθολογικής κλινικής αφού δεν διαθέτει οξυγόνο (μόνο από γεννήτρια) και εργαστήρια», σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δώρο Πάσχα 2024. Ποινική δίωξη και αυτόφωρο για μη καταβολή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η Επιθεώρηση Εργασίας ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της Κ.Υ.Α. …