Βρυσούλες προς Τσίπρα: Σκεφτόμαστε να έρθουμε και στις προεκλογικές σας συγκεντρώσεις

βρυσούλες

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό με θέμα τις προληπτικές προσαγωγές από τις Απανταχού Βρυσούλες (14-05-19)

Την Κυριακή 12 Μαΐου, μία μέρα μετά από το συλλαλητήριο στα Ιωάννινα κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων, βρεθήκαμε στο ξενοδοχείο Du Lac (όπου θα γίνονταν η ομιλία του πρωθυπουργού) κάποιοι πολίτες που λέμε Ναι στην Ζωή Όχι στον θάνατο των εξορύξεων. Ανάμεσα σε αυτούς και κάποιες Βρυσούλες φορώντας μαύρα ρούχα.

Μαύρα γιατί δυσοίωνο είναι το μέλλον για την Ήπειρο.

Μαύρα γιατί το φυσικό αέριο που μπορεί να κρύβει στα σπλάχνα της και ο αγωγoί που επιτρέπεται να στηθούν μέσα σε αρχέγονα δάση στην Πίνδο ελάχιστα μέτρα από χωριά αλλά και σε παραθαλάσσια και υποθαλάσσια σημεία στην Θεσπρωτία θα καταστρέψουν τον πλούτο και την ομορφιά της.

Μαύρα γιατί ο πρώτος πολίτης της χώρας λέει ότι μετά από ένα χρόνο δεν ξέρει τι ακριβώς γράφουν οι συμβάσεις που ο ίδιος υπέγραψε.

Κάποιες από εμάς πέρασαν τον έλεγχο και μπήκανε στην αίθουσα. Σχεδόν αμέσως αστυνομικοί με πολιτικά περικύκλωσαν δύο Βρυσούλες και τις έβγαλαν έξω. Εκείνες δεν αντιστάθηκαν. Όταν απομακρύνθηκαν λίγο από την περιοχή του ξενοδοχείου τις πλησίασε ένα αυτοκίνητο της ασφάλειας και τις ανάγκασαν να μπούνε μέσα.

Συγχρόνως αστυνομικοί με πολιτικά πλησίασαν μία άλλη Βρυσούλα και τη ρώτησαν αν ψάχνει τις φίλες της. «Θα σου πω εγώ πού είναι» της είπαν και την οδήγησαν έξω. Εκεί η ασφάλειά του πρωθυπουργού την παρέδωσε στην ασφάλεια Ιωαννίνων και την «έχωσαν» στο αυτοκίνητο. Εκείνη δεν αντιστάθηκε. Οδηγήθηκε στο τμήμα.

Άλλες δύο Βρυσούλες περικυκλώθηκαν από πολλούς ασφαλίτες που τους είπαν ότι πρέπει να βγούνε έξω. Γιατί; «Γιατί σας έχουμε γνωρίσει από άλλες εκδηλώσεις» ήταν η αιτιολογία. Κι αυτές δεν αντιστάθηκαν.

Έξω από την αίθουσα εκδηλώσεων, στην είσοδο, αστυνομικοί σταμάτησαν δύο Βρυσούλες και δεν τους επέτρεψαν την είσοδο. «Ήρθατε να χορέψετε;» τις ρώτησαν και τις απομόνωσαν έξω από τις πόρτες του Du Lac ενώ ασφαλίτες μαζί με τον υπεύθυνο της οργάνωσης του Σύριζα είχαν σχηματίσει κλοιό γύρω τους.

Την ίδια στιγμή, λίγα μέτρα πιο πέρα, μέλος της ομάδας Μέγα Δένδρο κατά του αγωγού και των εξορύξεων βρέθηκε στην είσοδο του Du Lac και άμεσα περιορίστηκε στο σημείο από ασφαλίτη. Στην ερώτηση για τους λόγους του περιορισμού του το όργανο της τάξης είπε πως πρέπει να περιμένει στο σημείο ώστε να ενημερωθεί από τον αστυνομικό διευθυντή. Στην συνέχεια οδηγήθηκε στον κλοιό όπου φυλάσσονταν οι δυο επικίνδυνες για την δημόσια τάξη Βρυσούλες όπου και όλοι μαζί ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο οργάνωσης του Σύριζα και τον αστυνομικό διευθυντή ότι είναι ανεπιθύμητοι και ότι θα προσαχθούν στο κτίριο της ασφάλειας Ιωαννίνων για προληπτικούς λόγους.

Συνολικά οι προσαγωγές ήταν πέντε τελικά, τρία μέλη από τις Βρυσούλες, ένα μέλος από την ομάδα Μέγα Δένδρο αλλά και ένα άλλο άτομο, γιος στελέχους του Σύριζα καλεσμένος στην εκδήλωση, που προφανώς παραβίαζε τον νόμο 4000 περί τεντυμποισμού αφού διατηρούσε μακριά κόμη, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα στην ασφάλεια, αφού ωρυόμενος ο πατέρας του απειλούσε θεούς και αστυνομικούς διευθυντές με μηνύσεις.

Κύριε πρωθυπουργέ, εμείς ήρθαμε για να ακούσουμε αν θα λέγατε κάτι για το θέμα των εξορύξεων στην Ήπειρο.

Θέλουμε να ακουστεί η φωνή μας και να μάθουν όλοι ότι υπογράψατε εντελώς αθόρυβα η μισή σχεδόν χώρα να γίνει κέντρο διακίνησης και εξόρυξης υδρογονανθράκων.

Δεν μπορούσαμε να συμμετέχουμε στο εορταστικό κλίμα που τόσο επιμελώς σκηνοθετήσατε.

Είναι αστείο να νιώθετε ότι απειλείται η ασφάλειά σας από γυναίκες που χορεύουνε και τραγουδάνε.

Είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία μας να προσάγετε ανθρώπους στο τμήμα λόγω συμμετοχής σε ειρηνικές διαμαρτυρίες.

Είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία μας να φακελώνετε ανθρώπους.

Σκεφτόμαστε να ερχόμαστε στο μέλλον στις προεκλογικές σας συγκεντρώσεις φορώντας όχι απλά μαύρες μακριές φούστες αλλά και τις ποδιές μας και τα μαντήλια μας. Θα μας προσάγετε πάλι προληπτικά;

Σας ευχαριστούμε για τη δωρεάν διαφήμιση.

*Πηγή: ergasianet.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …