Και επέκταση του εξωδικαστικού συμβιβασμού προεκλογικά

Το πακέτο μέτρων ελάφρυνσης των πολιτών με φόντο τις επικείμενες ευρωεκλογές «αυγατίζει» συνεχώς η κυβέρνηση, επιδιώκοντας να συντηρήσει το κλίμα περί ανακούφισης των πολλών και αυξάνοντας παράλληλα το λογαριασμό για τον κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος αποτελεί άγνωστο Χ και προκαλεί ερωτηματικά για το πόθεν θα προκύψουν τα επιπλέον κονδύλια.
Το μπαράζ μέτρων ακολουθούν τώρα οι βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό μέσω διεύρυνσής του, με τροπολογία του Υπουργείου Οικονομίας, που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή κι αναμένεται να ψηφιστεί αύριο Πέμπτη.
Η τροπολογία επεκτείνει τη δυνατότητα υπαγωγής στη διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών και στις οφειλές προς το Δημόσιο και υπέρ τρίτων πιστωτών, που έχουν βεβαιωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018 έναντι 31 Δεκεμβρίου 2017 που ίσχυε.
Αντιστοίχως, για τις οφειλές προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης δίνεται η δυνατότητα υπαγωγής των οφειλών που γεννήθηκαν μέχρι τις 31/12/2018 ή ανάγονται σε χρόνο έως την ίδια ημερομηνία έναντι της πρόβλεψης να έχουν βεβαιωθεί έως τις 31/12/2017.
Παράλληλα, επεκτείνεται κατά 1 μήνα και συγκεκριμένα έως τις 31 Μαρτίου 2019 από 30 Απριλίου 2019 που ισχύει, η δυνατότητα για την προσκόμιση βεβαίωσης οφειλών, στις εκκρεμείς αιτήσεις του νόμου 3968/2010 που υποβλήθηκαν έως τις 28 Φεβρουαρίου 2019, προκειμένου οι αιτήσεις αυτές να θεωρηθούν παραδεκτές. Πρόκειται για τις αιτήσεις προς τα αρμόδια δικαστήρια για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών λόγω μόνιμης και γενικής αδυναμίας πληρωμής τους.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη - Οργανωμένος μηχανισμός της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δίκαιου

Συνυποβάλλαμε την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση γιατί έχουμε ως θέση αρχής τη συνεργασία των …