Μαρινάκης σε «Αυτοψία» για ΣΥΡΙΖΑ: «Πίστευα πως μπορεί να φέρει κάτι καινούργιο αλλά έπεσα έξω» - Τι είπε για την κόντρα με τον Τσίπρα

Μαρινάκης σε «Αυτοψία» για ΣΥΡΙΖΑ: «Πίστευα πως μπορεί να φέρει κάτι καινούργιο αλλά έπεσα έξω» - Τι είπε για την κόντρα με τον Τσίπρα

Για τις σχέσεις του με το ΣΥΡΙΖΑ, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον Πάνο Καμμένο, μίλησε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Αυτοψία» του Alpha και τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ, ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Δεν με ικανοποιεί ότι το όνομά μου ακούγεται περισσότερο από του Τσίπρα ή του Μητσοτάκη. Δεν μ ευχαριστεί η εμπλοκή μου στην πολιτική σύγκρουση. Έχω πολλά ενδιαφέροντα. Δεν έχω χρόνο.

Μέχρι σήμερα έχουν ακουστεί διάφορα και σε καθημερινή βάση. Δεν δίνω συνεντεύξεις συχνά. Δεν έχω δώσει απαντήσεις. Όταν κάποιον τον εμπλέκουν καθημερινά σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας κάποια στιγμή πρέπει να δώσει απαντήσεις.

Το 2014 πίστεψα πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό από αυτά που είχαμε δει σήμερα. Ψήφισα Ποτάμι σε εκείνες εκλογές. Δεν ψήφισα ποτέ ΣΥΡΙΖΑ αλλά πίστευα πως μπορεί να κάνουν κάτι διαφορετικό» τόνισε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε:

«Δεν κρύβομαι. Τη γνώμη μου τη φωνάζω. Πίστευα πως η κ. Δούρου θα έκανε κάτι διαφορετικό από την κ. Σγουρό αλλά έπεσα έξω. Τώρα δεν θα τη στηρίξω.

Δεν ξεκίνησε από μένα η σύγκρουση με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Είχαμε μια καλή σχέση μέχρι τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο φάκελος μας ήταν αψεγάδιαστος. Ήταν το τέλος του καλοκαιριού του 2016. Μέχρι που βγήκε η απόφαση του ΣτΕ δεν είχαμε κάποιο ιδιαίτερο θέμα. Όταν ξεκίνησε η διαδικασία για την πώληση του ΔΟΛ είχα εκφράσει την επιθυμία να συμμετέχω. Εκεί άρχισαν τα προβλήματα. Έχω μάθει στη ζωή μου και τις επιχειρήσεις μου, να μην κάνω παιχνίδια ή το λαγό οποιασδήποτε κυβέρνησης».

Στη συνέχεια ο εφοπλιστής τόνισε πως «Ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του είχαν βάλει σκοπό της ζωής του να κλείσει το MEGA, το Βήμα και τα Νέα ή να τα αγοράσει κάποιος άνθρωπος και να τα κάνει όπως είναι σήμερα το Έθνος, το Documento κλπ Μου ζήτησαν να τοποθετήσω ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ στις δυο εφημερίδες. Ζήτησαν να κάνω δικούς τους ανθρώπους για διευθυντές. Αν μου ζητηθεί να καταθέσω στην Ελληνική Δικαιοσύνη, τότε θα πω και ποιος μου το ζήτησε αυτό.

Δεν ζήτησα ποτέ να απομακρυνθεί ο Καμμένος από την κυβέρνηση. Θα έπρεπε να έχω μεγάλη οικειότητα με τον πρωθυπουργό για να κάνω κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν είχα τέτοια σχέση με τον κ. Τσίπρα. Για ότι μου έχει κάνει ο Καμμένος, έχω κάνει αγωγές και έχω απευθυνθεί στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Είναι κουραστικό κάθε μέρα να ακούς κάποιον να προσπαθεί να σου κάνει κακό αλλά γενικά ο κ. Καμμένος δεν μπορεί να μου κάνει κάτι.

Τον βολεύει τον πρωθυπουργό να μιλάει συνεχώς για εμένα και τη σχέση μου με τη Νέα Δημοκρατία. Πετάει την μπάλα στην εξέδρα, για να μιλήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους.

Το Βήμα και τα Νέα έχουν παραμείνει σε κεντροαριστερή γραμμή και, μάλιστα, έχω ακούσει και παράπονα από τη Νέα Δημοκρατία».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Άνοδος 0,60% και 125,43 εκατ. ευρώ τζίρος στο κλείσιμο

Η αγορά ανάκαμψε μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός …