«13η σύνταξη»: Κουτσουρεμένο λόγω παρακρατήσεων το επίδομα

Όχι μόνο επίδομα, αλλά κουτσουρεμένο επίδομα, αποδείχθηκε η διαβόητη «13η σύνταξη» που χορήγησε την Παρασκευή η κυβέρνηση στους συνταξιούχους ενόψει των ευρωεκλογών.
Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που συνέρρευσαν στα ΑΤΜ για να πάρουν το προεκλογικό βοήθημα δεν βρήκαν τα ποσά που ανέμεναν, καθώς τούς είχαν γίνει κρατήσεις, δηλαδή παρακράτηση φόρου έως 22%, αλλά και εισφορά υπέρ υγείας 6%!
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση «ποντάρει» πολλά πολιτικά στο επίμαχο βοήθημα για να προσεγγίσει τους συνταξιούχους που δέχθηκαν σημαντικές περικοπές βάσει του νόμου Κατρούγκαλου, όπως φαίνεται και από τα προεκλογικά σποτ με τη γιαγιά.
«Είμαστε υπερήφανοι γιατί μόλις μπορέσαμε δώσαμε τη 13η σύνταξη, μια ανάσα αξιοπρέπειας» δήλωσε χαρακτηριστικά την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας σε προεκλογική ομιλία του στην Καρδίτσα. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «την άλλη Κυριακή η ψήφος των συνταξιούχων είναι και ψήφος έγκρισης της 13ης σύνταξης και της μόνιμης παροχής της από εδώ και στο εξής ή ψήφος απόρριψης της 13ης σύνταξης».
«Η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαγοράσει ψήφους με παροχές» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Star. «Καταγγείλαμε το χρόνο στον οποίο χορηγήθηκε το συγκεκριμένο επίδομα. Πρώτη φορά ένα επίδομα χορηγείται λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές. Η κυβέρνηση είδε ότι δεν τα πάει καλά στις εκλογικές της επιδόσεις και επιχείρησε να εξαγοράσει κάποιους συνταξιούχους δίνοντας ένα επίδομα το οποίο είναι απαραίτητο» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ για τη λεγόμενη «13η σύνταξη».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πιερρακάκης: Κάποιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν την εσωτερική τους δυσπιστία

Αφού εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει για την …