Τσίπρας: Διώξαμε τους δανειστές και την τρόικα

Η καρδιά της Ελλάδας του μόχθου και της δημιουργίας, της δημοκρατίας, της κοινωνική δικαιοσύνης και της προκοπής είναι μαζί μας. Η καρδιά του αληθινού πατριωτισμού χτυπάει σήμερα εδώ, στην Δυτική Μακεδονία δήλωσε ο πρωθυπουργός το Σάββατο, στην αρχή της ομιλίας του στην Κοζάνη.
Η μεγάλη πλειοψηφία το ελληνικού λαού γνωρίζει τις μεγάλες προσπάθειες που κάναμε για να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Ήρθε η ώρα να μιλήσει η Ελλάδα των πολλών είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως η Ελλάδα των ελίτ θέλει να βάλει φραγμό σε αυτή τη πορεία.
Έχουμε καθήκον να θυμόμαστε τα θύματα της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, είπε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη με αφορμή την αυριανή επέτειο, που συμπληρώνονται και 100 χρόνια και πρόσθεσε ότι η ελληνική πολιτεία δεν ζητά εκδίκηση, ζητά όμως αναγνώριση και δικαιοσύνη.
"Μήνυμα αποφασιστικότητας, συσπείρωσης και νίκης από όλη την χώρα", μετέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Κάνοντας έμμεση αναφορά στην προπαγάνδα που ασκήθηκε για το Σκοπιανό υπογράμμισε: "Η δημοκρατική Ελλάδα, η Ελλάδα του μόχθου της κοινωνικής δικαιοσύνης, δίνει απάντηση, από εδώ, την Δυτική Μακεδονία, σε πατριδοκάπηλους και σε επαγγελματίες της εθνικοφροσύνης".
"Η Ελλάδα των πολλών βγαίνει μπροστά, για να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια, για την αποκατάσταση των αδικιών, την ελάφρυνση των βαρών...Το ξέρουμε καλά ότι η Ελλάδα των ελίτ, η Ελλάδα των λίγων και των εκλεκτών θέλει να βάλει φραγμό σε αυτή την πορεία", είπε ο πρωθυπουργός.
Επίθεση στον πολιτικό του αντίπαλο έκανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από την Κοζάνη, υποστηρίζοντας ότι κάθε φορά που μιλάει εκτός κειμένου, οι επικοινωνιολόγοι προσπαθούν να ανασκευάσουν γιατί όπως ανέφερε του ξεφεύγουν πτυχές του προγράμματός του που είναι ίδιο με το πρόγραμμα του ΔΝΤ που εφαρμόστηκε από το 2010 μέχρι το 2014.
"Εμείς διώξαμε τους δανειστές και την τρόικα στηρίζοντας τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Σταματήσαμε την ρεμούλα, την διαφθορά, το πάρτι της αισχροκέρδειας στον τομέα της Υγείας, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοζάνη, ενώ υπογράμμισε ότι οι δαπάνες πρόνοιας από 700 εκατομμύρια ευρώ, αυξήθηκαν στα 3 δισ. ευρώ επί των ημερών της κυβέρνησής του.
"Τώρα αρχίζει και ανακάμπτει η οικονομία και αποδίδει και μοιράζουμε τους καρπούς στους πολλούς" ανέφερε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κοζάνη και πρόσθεσε: "Οι αντίπαλοί μας θέλουν να τα μοιράσουν σε φοροελαφρύνσεις στην ελίτ και σε δωράκια. Εμείς μειώνουμε τους φόρους τώρα. Το πρόβλημά τους δεν είναι ότι οι ίδιοι ανήκουν στην ελίτ, και γι αυτό δεν μπορούν να καταλάβουν τη 13η σύνταξη και τα επιδόματα των 100 ή 200 ευρώ που γι αυτούς είναι φιλοδώρημα...Το πρόβλημά τους δεν είναι η ταξική τους καταγωγή. Το πρόβλημά τους είναι ότι το πρόγραμμά τους ευνοεί τις ελίτ και αδικεί τους πολλούς.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …