ΠΕΝΕΝ: Κυβερνητικά ψεύδη στην υπηρεσία εξαπάτησης των συνταξιούχων

πενεν

Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) – Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΝΑΤ και Κατωτέρων Πληρωμάτων:

Χειροτερεύει η διαδικασία απονομής των συντάξεων των Ναυτεργατών

Πρόσφατα η ΠΕΝΕΝ σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Συνταξιούχων ΝΑΤ πραγματοποίησαν αγωνιστική κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τους απόμαχους της θάλασσας και ταυτόχρονα να καταγγείλουν για άλλη μια φορά το κατακρεούργημα που έχουν υποστεί οι συντάξεις τους από τις διαδοχικές αντιασφαλιστικές περικοπές όλων των κυβερνήσεων, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία.

Στα πλαίσια αυτά στην συνάντηση που ακολούθησε με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιο Πετρόπουλο μεταξύ των άλλων αυτός δεσμεύτηκε ότι “στο εξής για τις εκκρεμείς συντάξεις των Ναυτικών, και προκειμένου αυτές να προχωρήσουν άμεσα, ότι θα διεκπεραιώνονται (αίτηση – έλεγχος) από τις υπηρεσίες του ΝΑΤ και για τον σκοπό αυτό τις αμέσως επόμενες μέρες θα κατατεθεί στην Βουλή σχετική τροπολογία με την οποία θα ρυθμίζεται το πρόβλημα αυτό”.

Πράγματι νομοθετική ρύθμιση κατατέθηκε στο σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης όμως ουδεμία σχέση έχει η ρύθμιση αυτή με αυτό που δεσμεύτηκε ο Υφυπουργός της Κυβέρνησης!!!

Το παράδειγμα έχει ξεχωριστή σημασία για να κρίνει κανείς το ύφος, το ήθος, την συνέπεια και την υπευθυνότητα των “αριστερών” κυβερνώντων οι οποίοι έχουν βάλει πλώρη να ξεπεράσουν και αυτούς τους εκπροσώπους των αστικών κομμάτων στο ψέμα και το άθλιο παπατζιλίκι και λίαν επιεικής είναι ο χαρακτηρισμός ότι πρόκειται για πολιτικούς ψεύτες και απατεώνες του χειρίστου είδους.

Προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών μας παραθέτουμε στην συνέχεια το σχεδιάγραμμα σύμφωνα με το οποίο θα διεκπεραιώνονται μετά την νομοθετική ρύθμιση οι αιτήσεις περί συνταξιοδότησης των Ναυτεργατών.

Διάγραμμα έκδοσης σύνταξης ΝΑΤ

Σημειώνουμε ότι η παραπάνω διαδικασία είναι πολύ χειρότερη, όχι από αυτήν που πρότεινε η ΠΕΝΕΝ, αλλά και από αυτήν που εφαρμόζεται σήμερα με την εγκατάσταση στο ΝΑΤ αυτοτελούς υπηρεσίας του ΕΦΚΑ που ελέγχει τους φακέλους των αιτούντων προς σύνταξη Ναυτικών.

Η ρύθμιση αυτή αναμένεται να επιδεινώσει δραματικά τον χρόνο απονομής των συντάξεων των Ναυτεργατών.

Στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση κινήθηκε η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης στην κατ’ ευφημισμό 13η σύνταξη.

Όπως προκύπτει από μια πρώτη ανάλυση ελάχιστοι από τους δικαιούχους συνταξιούχους πήραν το σύνολο αυτού του άθλιου ξεροκόμματος – βοηθήματος που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Αυτό οφείλεται ότι στο συνολικό κόστος της δαπάνης από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα 145 εκατομμύρια ευρώ θα επιστρέψουν ως κρατήσεις αφενός στην εφορία, δηλαδή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αφετέρου στον ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα τα 90 εκατομμύρια ευρώ θα πάνε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και επιπλέον 55 στον ΕΟΠΥΥ μέσω της εισφοράς 6% του Α.Κ.Α.Γ.Ε η οποία επιβάλλεται στο επίδομα ελεημοσύνης που ονομάστηκε 13η σύνταξη.

Εν όψει των επικείμενων εκλογών ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ και τα λοιπά αστικά κόμματα ανταγωνίζονται μεταξύ τους ποιός θα είναι ο καλύτερος διαχειριστής της φτώχειας και της αντιλαϊκής πολιτικής όπως επιτάσσει το μεγάλο κεφάλαιο και η Ε.Ε.

Ο λαός οφείλει να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και να απορρίψει όλες τις εκδοχές της αντιλαϊκής πολιτικής προτάσσοντας και με την ψήφο του τις δικές του πραγματικές ανάγκες, τα δικά του συμφέροντα!!

Πειραιάς 20/5/2019

Οι Διοικήσεις

Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ)

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΝΑΤ και Κατωτέρων Πληρωμάτων


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ …