Πρόεδρος ΣτΕ: Οι δικαστικές αποφάσεις λαμβάνουν υπόσταση μόνο με τη δημοσίευσή τους

«Οι δικαστικές αποφάσεις λαμβάνουν υπόσταση και είναι ανακοινώσιμες μόνο με τη δημοσίευσή τους» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, με αφορμή τις πληροφορίες για το αποτέλεσμα της διάσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ για τα επιδόματα εορτών και αδείας δικαστικών υπαλλήλων.

Όπως σημειώνει, «η δημοσιοποίηση αποτελέσματος με βάση "πληροφορίες", ανεξαρτήτως των ζητημάτων νομιμότητας, δεν υπηρετεί την πλήρη και αξιόπιστη ενημέρωση και δημιουργεί σύγχυση».

Η κ. Σακελλαροπούλου επισημαίνει ότι μέρος των δημοσιευμάτων του Τύπου περιέχουν «ανακριβείς περιγραφές μυθιστορηματικού χαρακτήρα, που προσβάλλουν το δικαστήριο και συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς».

Υπενθυμίζει, τέλος, «τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη διαπίστευση στο ΣτΕ και τη δημοσιογραφική δεοντολογία».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις: Στην τελική ευθεία - Τι αλλάζει

Τι ισχύει για τα μπλοκάκια - Ποιοι απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος - Τι ισχύει …