Νοσοκομειακοί Ηρακλείου: Πρόκληση η πρόσκλησή μας στην ομιλία Τσίπρα

ηρακλείου

«Αποτελεί πρόκληση και ταυτόχρονα κοροϊδία η πρόσκληση όταν οι μαχόμενοι υγειονομικοί και οι ασθενείς έχουν τσακιστεί από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης», αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), με αφορμή τη δημόσια ηλεκτρονική πρόσκληση που έλαβε για συμμετοχή στη συγκέντρωση που οργανώνεται στην πόλη με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ αναφέρει τα εξής:

«Αποτελεί πρόκληση η πρόσκληση όταν συστηματικά το Σωματείο Εργαζομένων:

  • δέχεται επιθέσεις από το υπουργείο, τη ΔΥΠΕ και τη διοίκηση γιατί δεν συναινεί στην εμπορευματοποίηση της Υγείας,
  • αποκαλύπτει την αιτία των προβλημάτων,
  • επιμένει να μην αποδέχεται τη λογική του εφικτού και του μικρότερου κακού,
  • καλεί τους εργαζόμενους και ασθενείς σε οργάνωση και πάλη για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων,

την ίδια ώρα να καλείται για να αποτελέσει το ακροατήριο της αναπτυξιακής φιέστας.

Αρκεί να θυμηθούμε ότι διά χειρός κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πετσοκόπηκαν οι επιχορηγήσεις κατά 860 εκατ. ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία και 414 εκατ. ευρώ προς τον ΕΟΠΥΥ. Με αυτές τις κατακρεουργημένες επιχορηγήσεις, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπερηφανεύεται ότι διασφάλισε τη δωρεάν πρόσβαση 2,5 εκατ. ανασφαλίστων στη δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δηλαδή μοίρασε όπως κάνει και με τη φτώχεια τις ίδιες υποβαθμισμένες παροχές σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους.

Από τις 2.760 θέσεις μόνιμων γιατρών που προκηρύχθηκαν το 2017 και 2018 έχουν διοριστεί 1.800 που οι περισσότεροι δεν έχουν φτάσει στα νοσοκομεία. Πολλές ανάγκες καλύπτονται με επικουρικούς γιατρούς που πληρώνονται από τα ίδια έσοδα των νοσοκομείων και 1.000 απ’ αυτούς θα φύγουν στο τέλος του 2019. Έτσι παραμένουν κενές 7.000 θέσεις μόνιμων γιατρών και 20.000 νοσηλευτών και μόνιμου προσωπικού. Γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας κι ας κομπορρημονεί ο πρωθυπουργός ότι η κυβέρνησή του έδιωξε “από το ναό της Υγείας τους ποντικούς που ροκάνιζαν τα κονδύλια”.

Το γνωρίζουν από πρώτο χέρι οι υγειονομικοί μέσα από την εντατικοποίηση, την εργασιακή ανασφάλεια, με την εναλλαγή των εργαζομένων κάθε χρόνο, με τη γενίκευση της ευελιξίας, τα εξαντλητικά 16ωρα, τα αλλότρια καθήκοντα, με το τσάκισμα της υγείας των εργαζομένων. Το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες της καθαριότητας – σίτισης, οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι που μέσα από τον εξαναγκασμό και τους εκβιασμούς αναγκάζονται να παραιτηθούν από το δικαίωμά τους σε άδεια, ρεπό, επιδόματα κ.λπ. υπό την απειλή της απόλυσης. Μόνο σήμερα στο ΠΑΓΝΗ πέταξαν έξω 7 συμβασιούχους εργαζόμενους από τη σίτιση και την καθαριότητα.

Με τη λειτουργία των νοσοκομείων ως επιχειρήσεων, με ασθενείς πελάτες, που θα αναπτύσσει, οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ και συνολικά οι υγειονομικοί, οι λαϊκές οικογένειες και στο νησί μας γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτή η σταθεροποίηση και στήριξή της! Τη γνωρίζουν οι λαϊκές οικογένειες μέσα από την εμπορευματοποίηση της Υγείας που γίνεται με πρόσχημα την εξυπηρέτηση του πολίτη. Τη γνωρίζουν όσοι επιδιώκουν να κλείσουν ένα ραντεβού, που χρειάζεται σε πολλές ειδικότητες να περιμένουν το 2020. Το γνωρίζουν οι ανασφάλιστοι και οι ασφαλισμένοι με τη συμμετοχή στις εξετάσεις και τα φάρμακα. Το γνωρίζουν όσοι την κρίσιμη στιγμή περιμένουν να αδειάσει ένα κρεβάτι εντατικής για να εισαχθούν.

Επειδή λοιπόν γνωρίζουμε, δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια!

Υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας!

Οργανωνόμαστε, μπλοκάρουμε τα σχέδιά τους, περνάμε στην αντεπίθεση, διεκδικούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Απαιτούμε:

  • Πραγματική ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ. Μείωση του χρόνου συνταξιοδότησης στα 50 χρόνια για τις γυναίκες και στα 55 για τους άνδρες. Όχι στην κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος. Επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2009. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων όσοι εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης».

Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Κέρδη 9,99% στο πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνει το κλείσιμο

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 1.422,35 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,34%. Με ήπια άνοδο …