ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΥΕ

Οι ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ενημερώνουν ότι εκδόθηκε η οριστική απόφαση για τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας, με την υπ’ αριθμ. 1302/2019 απόφαση, διορίζει διοίκηση στη βάση των συσχετισμών που είχαν διαμορφωθεί για κάθε παράταξη στο τελευταίο εκλογικό συνέδριο του 2016.

Ως ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ λειτουργήσαμε μέχρι τέλους δίχως αποκλεισμούς στη διαδικασία ορισμού προσωρινής διοίκησης, ζητώντας το διορισμό όλων των μελών της απερχόμενης διοίκησης, εν αντιθέσει με τις δυνάμεις της παράταξης ΔΑΣ (Π.Α.ΜΕ) που πρώτοι έσπευσαν να καταθέσουν αίτημα για διορισμό μονοπαραταξιακού διοικητικού συμβουλίου, αίτημα το οποίο δεν έγινε εν τέλει δεκτό από το δικαστήριο.

Από τη συζήτηση στο ακροατήριο διεφάνη ξεκάθαρα ποιοι επεδίωκαν μετ’ επιτάσεως να είναι «διορισμένοι», ποιοι κατέθεταν αιτήματα αποκλεισμού των επικεφαλής άλλων παρατάξεων, ποιοι διέλυσαν το συνέδριο με ανυπολόγιστη οικονομική και συνδικαλιστική ζημία της ομοσπονδίας και ποιοι διασπούν τον κλάδο, βάζοντας τη μεγαλύτερη Ομοσπονδία εργαζομένων της χώρας στο «ψυγείο».

Όλοι οι συνάδελφοι που διορίστηκαν από την παράταξή μας, αλλά και από τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις που συγκροτούσαμε το προεδρείο, είναι άξιοι συνδικαλιστές και μπορούν να σηκώσουν στις πλάτες τους το δύσκολο έργο, να οδηγηθεί η ΟΙΥΕ σε σύντομο χρονικό διάστημα σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, προκειμένου να διενεργηθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας τακτικής αιρετής διοίκησης.

Ως παράταξη σεβόμαστε την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, διεκδικούμε τη διεξαγωγή συνεδρίου εργατών και όχι κομματαρχών - «δικαστών» και αντιδημοκρατικών αποκλεισμών. Συνεχίζουμε το πρόγραμμα των περιφερειακών συνδιασκέψεων με τα σωματεία μας και τους δημοκράτες εργαζόμενους, προετοιμαζόμαστε εντατικά για την κατάθεση στην επικείμενη εκλογική ΓΣ (εφόσον δεν παρεμποδιστούμε εκ νέου), των σύγχρονων, καινοτόμων και δημοκρατικών θέσεών μας για το μέλλον του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργασιακών σχέσεων του κλάδου.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024. Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 1. …