Πανελλήνιες 2019: Οι πρώτες απαντήσεις για το θέμα έκθεσης ΓΕΛ 2019

Πανελλήνιες 2019: Οι πρώτες απαντήσεις για το θέμα έκθεσης ΓΕΛ 2019

Πανελλήνιες 2019: Το θέμα έκθεσης 2019 για τα ΓΕΛ είναι το «Δημοκρατία και Νέοι».

Οι Πανελλήνιες 2019 ξεκίνησαν και για τα ΓΕΛ με το θέμα έκθεσης να είναι το «Δημοκρατία και Νέοι». Εμείς στα Dikaiologitika News σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «Μεθοδικό» σας παρουσιάζουμε πρώτοι τις απαντήσεις για τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Δείτε ΕΔΩ το θέμα έκθεσης

Σύμφωνα με την Ηρώ Μαρκάκη από το φροντιστήριο «Μεθοδικό», οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για τα ΓΕΛ ξεκίνησαν σήμερα με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας.

Με αφόρμη το απόσπασμα από το βιβλίο του Norberto Bobbio για το Μέλλον της Δημοκρατίας οι υποψήφιοι κλήθηκαν να διατυπώσουν τις απόψεις τους σε ένα άρθρο στην ηλεκτρονική εφημερίδα του σχολείου σχετικά με την πραγμάτωση της δημοκρατίας στην καθημερινότητα των πολιτών και τη συμβολή του σχολείου στη διαμόρφωση δημοκρατικής συνείδησης των νέων.

Το θέμα σίγουρα έχει αντιμετωπιστεί από όλους τους υποψηφίους καθώς ανήκει στις βασικές θεματικές ενότητες που διδάσκονται οι μαθητές, ενώ οι γραμματολογικές ασκήσεις δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες για τους καλά προετοιμασμένους.

Θα ακολουθήσουν σύντομα ενδεικτικές απαντήσεις από τα Dikaiologitika News ανά άσκηση. Σε ελάχιστα λεπτά θα υπάρχουν όλες οι λύσεις.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Το ευρώ υποχωρεί 0,12%, στα 1,0817 δολάρια

Το ευρώ βρίσκεται στα 163,4640 γεν, στο 0,8551 με τη στερλίνα και στο 0,9768 με …