Στη Βουλή και η τροπολογία για τους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας

Δείτε την τροπολογία αναλυτικά

Στη Βουλή κατατέθηκε την Παρασκευή η προαναγγελθείσα από τον Τάσο Πετρόπουλο τροπολογία για τους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας, προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν επικουρική σύνταξη και να λυθεί το πρόβλημα που υπήρχε με το ταμείο τους (το ΛΕΠΕΤΕ).
Υπολογίζεται ότι πρόκειται για 17.500 συνταξιούχους, οι οποίοι βρίσκονταν 18 μήνες χωρίς επικουρική σύνταξη και τώρα θα μπορέσουν να λάβουν από το ΕΤΕΑΕΠ για όσο διάστημα διαρκεί η διαμάχη τους με τη διοίκηση για την τύχη του ΛΕΠΕΤΕ.
Η τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείο Υγείας το οποίο ψηφίζεται σήμερα Παρασκευή.
Η εκπρόθεσμη κατάθεση της τροπολογίας αλλά και το περιεχόμενό της πάντως προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να ζητά την απόσυρσή της, απειλώντας με αποχώρηση.
Σκληρή κριτική άσκησε η βουλευτής της ΔΗΣΥ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, κατηγορώντας το Υπουργείο Εργασίας για «άτσαλη και πρόχειρη νομοθέτηση» με την οποία όπως υπογράμμισε διαχωρίζονται οι συνταξιούχοι της Εθνικής σε 2 κατηγορίες.
«Φαίνεται ότι χωρίζετε τους συνταξιούχους στα κορόιδα - αυτούς δηλαδή που βγαίνουν τώρα στη σύνταξη - κι όσους έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί. Οι δεύτεροι θα απολάβουν το καθεστώς των εισφορών που πλήρωσαν αυτοί κι ο εργοδότης τους τόσα χρόνια, ενώ αυτοί που βγαίνουν τώρα θα έχουν 40% λιγότερες παροχές για τις ίδιες εισφορές. Είναι ντροπή!», τόνισε η κ. Χριστοφιλοπούλου.
Μέχρι στιγμής πάντως, ουδείς από την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας δεν έχει παρουσιάσει καν στην Ολομέλεια τη συγκεκριμένη τροπολογία.
Στη Βουλή κατατέθηκαν νωρίτερα ακόμη δύο τροπολογίες:
Τίτλος: Απαγόρευση της καθ' οιονδήποτε τρόπο παρακώλυσης κυκλοφορίας του Τύπου
Δείτε την τροπολογία αναλυτικά
Η τροπολογία απαγορεύει την καθ’ οιονδήποτε τρόπο παρακώλυση της διανομής και πώλησης εντύπων του τύπου από τυπογραφέια, επιχειρήσεις… κλπ και προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 1 έτους και χρηματική ποινή από 5.000 έως 50.000 ευρώ.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη δεύτερη ρύθμιση της τροπολογίας, με την οποία παραπέμπεται εκ νέου στις καλένδες η ηλεκτρονική υπογραφή στο δημόσιο. Με αυτή παρατείνεται για 11 ακόμα μήνες έως τις 31/5/2020 (αντί 30/6/2019) την καταληκτική προθεσμία για την υπαγωγή του συνόλου των υπουργείων και των λοιπών φορέων του, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και των ΟΤΑ, στο σύστημα έκδοσης διοικητικών πράξεων αποκλειστικά μέσω τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.
Τίτλος: Ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Δείτε την τροπολογία αναλυτικά
Αφορά πάλι τα υποβρύχια Πιπίνος Ματρώζος Κατσώνης Ωκεανός για την πιστοποίησή τους


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΤτΕ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Φεβρουάριο

Οι καταθέσεις από νοικοκυριά και μη κερδοσκοπικά ιδρύματα μειώθηκαν κατά 156 εκατ. ευρώ και οι …