«Τρύπα» 242 εκατ. ευρώ στον ΕΦΚΑ

"Τρύπα" ύψους 242 εκατ. ευρώ εμφανίζει ο προϋπολογισμός του ΕΦΚΑ στο τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου. Μόνο τον Απρίλιο κατεγράφη μείωση των εσόδων κατά 12% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Εάν η τάση αυτή διατηρηθεί και του επόμενους μήνες, ειδικοί της ασφάλισης εκτιμούν ότι το 2019 θα κλείσει με έλλειμμα της τάξης των 700 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση του Ταμείου ελπίζει στη ρύθμιση των 120 δόσεων για την τόνωση των εσόδων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, τον Απρίλιο παρατηρήθηκε θεαματική πτώση των εσόδων του Ταμείου κατά 12% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2018, καθώς εισπράχθηκαν 710 εκατ. ευρώ έναντι 807 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν. Το Μάρτιο οι πληροφορίες αναφέρουν πως η μείωση των εσόδων ήταν περίπου 10%.
Πηγή: Καθημερινή


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πρωτιά και με διαφορά για τον Γ. Αυτιά (ΝΔ)

Ποιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των πολιτών ενόψει των ευρωεκλογών -  Η διαφορά μεταξύ ΝΔ - …