Πανελλήνιες 2019: Ολες οι απαντήσεις Μαθηματικών - δύσκολα τα θέματα, μέτριας δυσκολίας των Αρχαίων

ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2019 ΣΤΑ DIKAIOLOGITIKA NEWS photo: Eurokinissi

Πανελλήνιες 2019: Κλιμακούμενης δυσκολίας ήταν τα θέματα των Μαθηματικών ΓΕΛ, ενώ μέτριας δυσκολίας με ουσιαστικές ερωτήσεις ήταν τα θέματα των Αρχαίων. Οι απαντήσεις από τα φροντιστήρια «Μεθοδικό» και τα Dikaiologitika News

Τα σημερινά θέματα για τις Πανελλήνιες 2019 στο μάθημα των Μαθηματικών Προσανατολισμού για τους υποψηφίους από τις Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Επιστημών και Οικονομίας – Πληροφορικής σύμφωνα με την Ομάδα Μαθηματικών των φροντιστηρίων «ΜΕΘΟΔΙΚΟ» είναι κλιμακούμενης δυσκολίας και καλύπτουν όλο το φάσμα της ύλης.

Το θέμα της θεωρίας κρίνεται βατό και ερωτήματά του είναι αυτούσια ερώτηση πολλαπλής επιλογής από το σχολικό βιβλίο. Για να ανταποκριθούν βέβαια οι υποψήφιοι με επάρκεια απαιτείται σε βάθος μελέτη όλων των ενοτήτων του σχολικού βιβλίου.

Το δεύτερο θέμα και το τρίτο θέμα είναι κλιμακούμενης δυσκολίας και στηρίζονται στις βασικές μεθοδολογίες που έχουν διδαχθεί οι μαθητές.

Το τέταρτο θέμα κρίνεται αυξημένης δυσκολίας, με πολλές αλγεβρικές πράξεις που αναμένεται να δυσκολέψει τους υποψηφίους. Πράγματι, για την επίλυσή του οι μαθητές πρέπει να έχουν σωστή υποδομή από τις προηγούμενες τάξεις, να έχουν αποκτήσει μεγάλη ευχέρεια και ταχύτητα στις αλγεβρικές πράξεις. Επιπλέον ειδικά στα τελευταία υποερωτήματα υπάρχουν λεπτά σημεία που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και μεγάλη εμπειρία. Συνεπώς, μαθητές που αποσκοπούν σε υψηλές βαθμολογίες πρέπει να έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα από τις προηγούμενες τάξεις.

Πως είδαν οι εκπαιδευτικοί του «Μεθοδικό» τα θέματα των Αρχαίων

Σύμφωνα με την ομάδα Φιλολόγων των φροντιστηρίων «Μεθοδικό» τα φετινά θέματα στα Αρχαία ελληνικά είναι σαφή ως προς τη διατύπωση και χαρακτηρίζονται ως μέτριας δυσκολίας με ουσιαστικές ερωτήσεις. Το διδαγμένο κείμενο, προέρχεται από τον Πρωταγόρα του Πλάτωνα. Οι ερμηνευτικές παρατηρήσεις απαιτούν σφαιρική γνώση του μύθου του Πρωταγόρα. Οι ερωτήσεις εισαγωγής προέρχονται από το κεφάλαιο του Πρωταγόρα, είναι σύνθετα διατυπωμένες και απαιτούν προσοχή στην επιλογή της σωστής απάντησης ενώ η λεξιλογική ερώτηση απαιτούσε αντιστοίχιση λέξεων και δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη δυσκολία. Τέλος η σύγκριση παράλληλου κείμενου με το κείμενο αναφοράς είναι εύκολη.

Το αδίδακτο κείμενο προέρχεται από τον Κυνηγετικό του Ξενοφώντα. Η μετάφραση είναι μέτριας δυσκολίας, η γραμματική είναι διατυπωμένη πρωτότυπα εφόσον απαιτεί γνώσεις θεωρίας προκειμένου να βρεθούν στο κείμενο τριτόκλιτα ουσιαστικά και αντωνυμίες. Οι ερωτήσεις του συντακτικού δεν απαιτούν για πρώτη φορά αναγνώριση λέξεων αλλά αναγνώριση και μετατροπή υποθετικού λόγου καθώς και μετατροπή σύνταξης.

Οι απαντήσεις Πανελληνίων 2019

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2019

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2019

ΑΡΧΑΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2019 ΓΕΛ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2019

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2019

Με την υποστήριξη και το κύρος των φροντιστηρίων «Μεθοδικό»

πανελληνιεσ 2019


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλη υστέρηση της Ελλάδας στα τεστ

Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος ήδη από τον περασμένο Μάρτιο για τη χώρα μας, ο κορυφαίος …