«Εποικοδομητική» η συνάντηση Ξανθού - διαγνωστικών κέντρων για το clawback

shutterstock.com

«Εποικοδομητική» χαρακτηρίζουν εκπρόσωποι των γιατρών, των διαγνωστικών κέντρων καθώς και το υπουργείο υγείας, τη συνάντηση που είχαν σήμερα Τρίτη, εν μέσω της απεργίας διαρκείας στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για την παραγραφή του clawback.
Όπως τους ανέφερε ο υπουργός Yγείας Ανδρέας Ξανθός, το μείζον πρόβλημα που υπάρχει με την δαπάνη για το 2018 δεν μπορεί να επιλυθεί στην παρούσα φάση καθώς απαιτείται νομοθετική ρύθμιση και είναι κλειστή η Βουλή. Ωστόσο, υποσχέθηκε μια μείωση της επιβάρυνσης για το εν λόγω έτος.
Για θετική κίνηση από τον υπουργό υγείας έκαναν λόγο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος Διαγνωστικών Κέντρων Γιώργος Βουγιούκας.
Ανέφεραν πως αύριο στις 10 το πρωί θα συνεδριάσουν με τα μελή τους για να καθορίσουν τη περαιτέρω στάση τους.
Σημειώνεται ότι βασικό αίτημα του κλάδου είναι η επανεξέταση της υποχρεωτικής επιστροφής της υπέρβασης της κλειστής δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές εξετάσεις (και ειδικώς του clawback του δεύτερου εξαμήνου του 2018 που υπολογίζεται στα 55 εκατ. ευρώ).
Κατά τη διάρκεια της απεργίας, στα διαγνωστικά κέντρα δεν γίνεται καμία εξέταση, ούτε για ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση ούτε για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Τα εργαστήρια θα είναι ανοικτά τις απογευματινές ώρες από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, προκειμένου να παραδίδουν αποτελέσματα εξετάσεων που έχουν ήδη διενεργηθεί.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …