Τέταρτη μέρα απεργίας στη “Mellon”

mellon

Για τέταρτη μέρα συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα τους, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Mellon», διεκδικώντας υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους και απαντώντας έτσι στη νέα πρόκληση της εργοδοσίας, που τους κάλεσε να αποδεχθούν τα ψίχουλα.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην απεργία και χθες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως και στη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της εταιρείας στη λεωφόρο Πειραιώς.

Η εργοδοσία κόλλησε χαρτί στη τζαμαρία της εισόδου, με το οποίο τους καλούσε να αποδεχθούν τα 20 ευρώ «αύξηση» το μήνα με τη μορφή κουπονιών και να γυρίσουν στη δουλειά, ενώ δεν δέχεται η σύμβαση να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, γιατί δεν το αντέχουν τα οικονομικά της!

Υπενθυμίζεται ότι η υπάρχουσα σύμβαση λήγει στις 30 Ιουνίου και καλύπτει λιγότερους από τους μισούς εργαζόμενους.

Η προκλητική ενέργεια της εργοδοσίας κυριολεκτικά εξόργισε τους εργαζόμενους, γιατί μεταξύ άλλων αγνόησε το Σωματείο τους, δηλαδή τους ίδιους και συνεχίζει να απορρίπτει το σύνολο των αιτημάτων τους. Την απάντηση έδωσαν στη Γενική Συνέλευση που ακολούθησε, αποφασίζοντας να συνεχίσουν τον αγώνα τους με μεγαλύτερη δύναμη.

Σήμερα αναμένεται στην Αθήνα αντιπροσωπεία των απεργών από τη Θεσσαλονίκη.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Στη λίστα των 35 υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι Μάριος Αθανασίου, Ευάγγελος Αντώναρος, …