ΣΙΔΕΝΟΡ: Ο αγώνας συνεχίζεται παρά τη διαθεσιμότητα

σιδενορ

Σε διαθεσιμότητα τίθεται από σήμερα, Δευτέρα 24 Ιουνίου, όλο το προσωπικό της ΣΙΔΕΝΟΡ, που βρίσκεται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για ΣΣΕ και μέτρα ασφαλείας.

Έχοντας απώλειες εισοδήματος κατά 35% από το 2009, οι εργαζόμενοι της μεταλλοβιομηχανίας ΣΙΔΕΝΟΡ πραγματοποιούν από τις 7 Ιουνίου καθημερινές στάσεις εργασίας.

Όπως είχε γράψει και χθες η “Ίσκρα”, το πλαίσιο της εργοδοτικής εκδικητικής μανίας, επιστρατεύθηκαν μέχρι και οι θυγατρικές της ΣΙΔΕΝΟΡ, η ΕΡΛΙΚΟΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΡΜΑΤΩΝ ΑΒΕ και η ΑΕΙΦΟΡΟΣ Α.Ε., που απειλούν τα μέλη του Σωματείου, μέσα από εξώδικα-καρμπόν, με προσφυγές εναντίον τους για τα υποτιθέμενα διαφυγόντα κέρδη τους. Και μέσα στα εξώδικα, όπως καταγγέλλει το Σωματείο, επιστρατεύθηκε και η αστυνομία, για να… επαναφέρει στην τάξη τους απεργούς.

Απαντώντας στην απόφαση της εργοδοσίας για διαθεσιμότητα, ο πρόεδρος του σωματείου ΣΙΔΕΝΟΡ Λευτέρης Κιοσέογλου δήλωσε ότι «οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται από το πρωί στο εργοστάσιο, που θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και τους “ημέτερους” της διοίκησης».

«Η εργοδοσία επικαλείται τη διεθνή οικονομική αβεβαιότητα, τους δασμούς που έχει επιβάλει ο Τραμπ, οι οποίοι έχουν προκαλέσει υπερσυσσώρευση προϊόντος στη λεκάνη της Μεσογείου. Υπερσυσσώρευση που, όπως λέει η εργοδοσία, υπάρχει λόγω του άνισου ανταγωνισμού ειδικά από την Τουρκία (χαμηλό κόστος) και τη στασιμότητα της ελληνικής αγοράς. Πάνω απ’ όλα αυτά υπάρχει ο βασικότερος λόγος. Δεν θέλει να επιστρέψει με τίποτα λίγα από όσα χάθηκαν στα χρόνια της κρίσης στους εργαζόμενους (γιατί πού θα ξαναβρεί τέτοια ευκαιρία!). Επίσης επικαλείται έλλειψη ρευστότητας, πράγμα που δεν ισχύει μιας και πήρε επιμήκυνση για τα δάνειά της για 6 χρόνια και η έδρα της βρίσκεται εδώ και χρόνια στο Λουξεμβούργο, άρα επιτυγχάνει χρηματοδότηση από τράπεζες του εξωτερικού κι έχει περάσει και τα crash test της Pricewaterhouse που έλεγξε τις ελληνικές χαλυβουργίες».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

EE: Η Επιτροπή χρηματοδοτεί καινοτόμες ιδέες για τη μείωση της μακροχρόνιας ανεργίας

Η προκήρυξη προσκλήσεων υποβολής προτάσεων για την επίτευξη αυτού του σκοπού ανακοινώθηκε στο πρόσφατο σχέδιο …