ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Οι «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ» καταγγέλλουμε την απερχόμενη Διοίκηση (Π.Α.ΜΕ - ΚΚΕ) και την Εφορευτική Επιτροπή του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για σωρεία παρανομιών και παρατυπιών στην υπό εξέλιξη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέων οργάνων (ΔΣ, Ε.Ε και αντιπροσώπων στο ΕΚΑ και την ΟΙΥΕ). Με την παράνομη τακτική της «περιφερόμενης κάλπης» και των «ανοιχτών μητρώων», αλλά και άλλων σοβαρότατων εκλογικών «παρεκκλίσεων», στήνονται έξω από χώρους μαζικής προσέλευσης και επισκεψιμότητας καταναλωτικού κοινού και επιτρέπουν τη συμμετοχή στην ψηφοφορία ακόμα και περαστικών που ουδεμία σχέση έχουν με τον κλάδο και το επάγγελμα.

Σοβαρότατες είναι οι ευθύνες και των δικαστικών αντιπροσώπων που έχουν την ευθύνη της διαδικασίας, αφού θα έπρεπε πρώτοι απ’ όλους να διαφυλάττουν όσα θεμελιώδη ορίζονται στο νόμο και το καταστατικό. Δυστυχώς όμως, ήδη υπάρχουν καταγεγραμμένες περιπτώσεις ανυποψίαστων συμπολιτών μας που κλήθηκαν να ψηφίσουν στον ως άνω εργατικό σύλλογο, δίχως να έχουν τέτοιο δικαίωμα.

Θυμίζουμε ότι από το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας εκλέγεται η φυσική ηγεσία των επαγγελματικών στελεχών του Π.Α.ΜΕ (Γιώργος Πέρρος, κ.λ.π) στα συνέδρια της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της ΓΣΕΕ, γεγονός που αναδεικνύει και την εξόχως υποκριτική στάση αυτών των δυνάμεων όλο το προηγούμενο διάστημα. Επίσης έχει ιδιαίτερη σημασία για το εργατικό κίνημα να γνωρίζουν οι εμποροϋπάλληλοι, ποιοι και με ποιο τρόπο εκλέγονται και διατηρούν θέσεις στα όργανα διοίκησής του, αφού είναι τοις πάσι γνωστό ότι η συγκεκριμένη συνδικαλιστική οργάνωση διαχειρίζεται τεράστιο περιουσιακό «χαρτοφυλάκιο», έχοντας στην κατοχή της κληροδοτήματα (ακίνητα, εμπορικά καταστήματα) από τα οποία εισπράττει μεγάλα ποσά ενοικίων. Αν αληθεύουν δε οι καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας που θέλουν μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας να έχουν προσλάβει τους εαυτούς τους ως υπαλλήλους στον ίδιο σύλλογο που διοικούν, τότε γεννάται μείζων ζήτημα νομικής και ηθικής τάξεως.

Καλούμε τους δικαστικούς αντιπροσώπους να εφαρμόσουν απαρεγκλίτως το νόμο και το καταστατικό και να μην επιτρέπουν σε «περαστικούς» και μη εγγεγραμμένα στο μητρώο μελών πρόσωπα να ψηφίζουν στις εκλογές.

Ενημερώνουμε τους Εμποροϋπάλληλους της Αθήνας να είναι ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί όταν τους ζητούν να συμμετάσχουν σε μια εκλογική διαδικασία - παρωδία, που μοναδικό στόχο έχει να διατηρηθούν κάποιοι τις καρέκλες τους και βεβαίως να…διατηρήσουν μισθούς που προέρχονται από τυχόν έσοδα ακινήτων μεγάλης εμπορικής αξίας στο κέντρο της Αθήνας.

Τέλος, θέλουμε να γνωρίζουν οι «συνάδελφοι» του Π.Α.ΜΕ (Δ.Α.Σ – ΚΚΕ) στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας ότι έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίζουμε κάθε τους ενέργεια, κάθε τους απόφαση, κάθε «κατεργαριά» που απεργάζονται εν κρυπτώ και εν αγνοία των Εμποροϋπαλλήλων της Αθήνας και δεν αργεί η ώρα που θα μιλήσουν τα στοιχεία και οι αποδείξεις.

ΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Απάντηση του υπουργείου Ναυτιλίας στον κασσελάκη για τα νησιά

Δαπανούνται ετησίως περί τα 36 εκατομμύρια ευρώ για την σύναψη συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, αναφέρει …