Το Twitter απαγορεύει θρησκευτικές προσβολές όπως «σκουλήκια»

Shutterstock.com

Σε αυστηροποίηση των κανόνων του όσον αφορά την προσβολή θρησκειών προχώρησε το Twitter.
Σύμφωνα με νέες οδηγίες που αναρτήθηκαν στο ιστολόγιο του κοινωνικού δικτύου, εφεξής θα απαγορεύονται απαξιωτικοί όροι στα αγγλικά όπως «αρουραίοι», «σκουλήκια», «ιοί» και «βρώμικα ζώα», όταν χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν θρησκευτικές ομάδες.
Αναρτήσεις που περιέχουν τους επίμαχους όρους θα διαγράφονται εφόσον αναφερθούν από άλλους χρήστες.
Εάν τα προβληματικά τιτιβίσματα έγιναν στο παρελθόν ο χρήστης που τα δημοσίευσε δεν θα τιμωρείται με αναστολή λογαριασμού, καθώς οι κανόνες δεν ίσχυαν τότε, όμως οι αναρτήσεις θα εξαφανίζονται.
Το Twitter, όπως και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει δυσκολευτεί να βρει την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην ελευθερία του λόγου και την καταπολέμηση μου μίσους ή του προκλητικού λόγου.
Στην ανακοίνωσή του το Twitter σημειώνει πως κατέληξε στην σημερινή απόφαση μετά από «μήνες συζητήσεων» και συστάσεων από χρήστες και εμπειρογνώμονες.
Η πολιτική του Twitter ήδη απαγορεύει την διάδοση στερεότυπων για θρησκευτικές ομάδες. Παραδείγματος χάρη δεν επιτρέπεται σε χρήστες να υποστηρίζουν πως όλοι οι πιστοί μίας θρησκείας είναι τρομοκράτες.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …