Χατζηδάκης: Βασική προτεραιότητα το σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ

Βασική προτεραιότητα είναι ένα σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ, δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Ο κ Χατζηδάκης ανέφερε ότι το θέμα της ιδιωτικοποίησης σε αυτή τη φάση είναι «μη θέμα», διότι δεν υπάρχει στον ορίζοντα στρατηγικός επενδυτής για τη ΔΕΗ. Σημείωσε ότι η ΔΕΗ είναι στα πρόθυρα της χρεoκοπίας και δεν ενδιαφέρεται κανένας.
Τόνισε ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου θα κινηθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική ευαισθησία προς υπεράσπιση των συμφερόντων τόσο των καταναλωτών όσο και των εργαζομένων της ΔΕΗ καθώς και το συμφέρον της εθνικής οικονομίας.
Ανέφερε ακόμη ότι το υπουργείο που αναλαμβάνει είναι σημαντικό γιατί έχει να κάνει με την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά και με την οικονομία.
«Έχει να κάνει με την καθημερινότητά μας γιατί σχετίζεται με θέματα όπως το χθεσινό μπλακ άουτ, γιατί χωρίς το ρεύμα πάει πίσω η ζωή μας. Με την οικονομία γιατί η ενέργεια είναι κομβικής σημασίας για τις επενδύσεις στη χώρα. Είναι βασικός μοχλός για να έρθουν επενδύσεις από μέσα και έξω» ανέφερε.
Αναφερόμενος στην επιλογή του νέου πρωθυπουργού να εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα εξωκοινοβουλευτικούς, τόνισε ότι τους γνωρίζει όλους καλά και αποτελούν πολύ καλές επιλογές.
«Ο κ. Μητσοτάκης είχε πει από την αρχή ότι θέλει να κάνει ένα σχήμα μεικτό. Να στείλει μήνυμα ότι βάζει τεχνοκράτες προσανατολισμένους στο αποτέλεσμα, ώστε να μη χαθεί χρόνος. Έβαλε και ανθρώπους που δεν είναι στη Ν.Δ., ώστε να δείξει ότι όλοι μαζί το παλεύουμε», υπογράμμισε.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …