Τι απαντά η κυβέρνηση στην Άνγκελα Μέρκελ

INTIME NEWS / Δελτίο τύπου / POOL

Η κυβέρνηση θα διεκδικήσει την μείωση των υπερβολικών πρωτογενών πλεονασμάτων που ζητούν οι εταίροι, όμως αφότου ανακτήσει την εμπιστοσύνη τους και την πίστη των αγορών μέσω της υλοποίησης ευρέως σχεδίου μεταρρυθμίσεων, διαμήνυσαν κυβερνητικά στελέχη, απαντώντας στα σημερινά σχόλια της Άνγκελα Μέρκελ.
Η καγκελάριος της Γερμανίας επαναβεβαίωσε την κρίση του Eurogroup ότι δεν υπάρχει λόγος χαλάρωσης του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα – η Ελλάδα έχει δεσμευτεί για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022 – προσθέτοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης την έχει διαβεβαιώσει για την υλοποίηση μεταρρυθμιστικής γραμμής.
Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα επιδιώξει πρώτα το μεταρρυθμιστικό έργο, η τοποθέτηση Μέρκελ συμπίπτει με αυτά που έχει προαναγγείλει η ΝΔ για το 2019, σημείωσαν οι πηγές.
Ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Βερολίνο για συνάντηση με την καγκελάριο το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσίαση ευρωβουλευτών: Οι 35 ψηφισμένοι, οι δύο νυν και οι πέντε «προεδρικοί»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε σε εκδήλωση τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, παρουσία του …