ΔΕΔΔΗΕ: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος της Χαλκιδικής

Αποκαταστάθηκαν, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, οι εκτεταμένες ζημιές σε πάρα πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που επλήγησαν από την κακοκαιρία, μετά τις «υπεράνθρωπες προσπάθειες» των συνεργείων του Διαχειριστή. Όπως ενημερώνει για τη Χαλκιδική, και ειδικότερα για το ανατολικό και κεντρικό τμήμα της καθώς και τη χερσόνησο της Σιθωνίας, όλα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης έχουν αποκατασταθεί, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων με κυριότερη αυτή του Νέου Μαρμαρά.

Στην περιοχή μεταξύ Νέων Μουδανιών και Καλλικράτειας, η αποκατάσταση ηλεκτροδότησης συνεχίζεται κι αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αμέσως επόμενες ώρες.

Στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, λόγω της διακοπής της τροφοδοσίας του Υποσταθμού Κασσανδρείας που προκλήθηκε από την απώλεια δύο ιστών της γραμμής μεταφοράς και μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης από τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ προχωρά με την τροφοδότηση του Υποσταθμού μέσω γραμμών Μέση Τάσης, έτσι ώστε να μπορέσει να ηλεκτροδοτήσει εκ περιτροπής τις περιοχές της χερσονήσου το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, το τεχνικό προσωπικό του βρέθηκε από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων σε πλήρη ετοιμότητα με επάρκεια υλικών και εξοπλισμού, ξεκινώντας την επιθεώρηση και προχωρώντας σταδιακά στην αποκατάσταση των πολύ μεγάλης κλίμακας ζημιών στο Δίκτυο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η κακοκαιρία προκάλεσε τη μερική ή ολική καταστροφή περίπου 300 στύλων, λόγω πτώσης κλαδιών, δένδρων και άλλων αντικειμένων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Στέφανος Οκταποδάς, κι ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Δικτύου, Ηρακλής Μενεγάτος, έχουν μεταβεί στη Χαλκιδική για την επίβλεψη και τον συντονισμό όλων των εργασιών αποκατάστασης των εκτεταμένων ζημιών με σχέδιο.

Ο ΔΕΔΔΗΕ δηλώνει πως καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε όλες τις πληγείσες περιοχές και εφιστά για μια ακόμη φορά την προσοχή στους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένους στύλους, καλώδια, αγωγούς κλπ) να απομακρυνθούν και να μην έρθουν σε επαφή.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στη Λέσβο ο Μητσοτάκης: Τα συγχαρητήρια στον Δήμο και η επίσκεψη στο λιμάνι στο Σίγρι

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα έργα που έχουν γίνει στον λιμένα, που διαθέτει προβλήτα μήκους …