The Times: Συμφωνία με τις ΗΠΑ για το εμπόριο θα επιδιώξει ο Τζόνσον

Συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα επιδιώξει να έχει μέσα στους δύο πρώτους μήνες της θητείας του ο Μπόρις Τζόνσον, ο επικρατέστερος υποψήφιος για την ηγεσία των Συντηρητικών και το αξίωμα του πρωθυπουργού της Βρετανίας, όπως έγραψε η εφημερίδα The Times επικαλούμενη έναν από τους συμμάχους του πρώην δημάρχου του Λονδίνου και πρώην υπουργού Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στόχος του Τζόνσον είναι να διαπραγματευθεί μια διμερή συμφωνία για το εμπόριο η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή αμέσως μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το κλειδί (...) είναι οι ΗΠΑ. Εάν εξασφαλίσουμε μια συμφωνία για το εμπόριο με την Αμερική, θα μπορέσουμε πολύ γρήγορα να επιδιώξουμε κι άλλες συμφωνίες. Αυτό θα ενθαρρύνει κι άλλους, θα τους κάνει να συνειδητοποιήσουν ότι είμαστε σοβαροί», ανέφερε η πηγή μιλώντας στην εφημερίδα του Λονδίνου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρώην επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας είναι διατεθειμένος να ταξιδέψει στις ΗΠΑ το συντομότερο δυνατόν εάν γίνει ο νέος πρωθυπουργός για να προσπαθήσει να εξασφαλίσει μια αρχικά περιορισμένη συμφωνία πριν από την προθεσμία του Brexit, την 31η Οκτωβρίου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη - Οργανωμένος μηχανισμός της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δίκαιου

Συνυποβάλλαμε την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση γιατί έχουμε ως θέση αρχής τη συνεργασία των …