Άγκυρα: Διατηρούμε την αποφασιστική στάση μας στην ανατολική Μεσόγειο

Δείτε ακόμα

  • Άγκυρα: Η ανατολική Μεσόγειος είναι θέμα της Τουρκίας 30/07 13:13

Η Τουρκία διατηρεί την αποφασιστική στάση της στην ανατολική Μεσόγειο αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας, το οποίο συνεδρίασε χθες το βράδυ.

«H Τουρκία διατηρεί την αποφασιστική της στάση έναντι της προστασίας των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων και των συμφερόντων της στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το διεθνές δίκαιο και παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις όπως απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Αναμένει την ίδια ευαισθησία και από τους συμμάχους της», αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με το Anadolu.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ υποστήριξε χθες ότι η ανατολική Μεσόγειος «θέμα των 82 εκατομμυρίων της Τουρκίας».

«Είναι θέμα της Τουρκίας, είναι αγώνας ενάντια σε εκείνους που ενοχλούνται από την ύπαρξη της Τουρκίας, είναι αγώνας για την ύπαρξη της Τουρκίας», τόνισε ο Ντονμέζ και επανέλαβε ότι η χώρα του δεν προτίθεται να κάνει πίσω στην ανατολική Μεσόγειο.

«Και μια από τις καλύτερες απαντήσεις σε εκείνους που στρέφονται ενάντια στις δίκαιες δραστηριότητες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και σε εκείνους που υπερασπίζονται τις απειλές εναντίον της θα έχει δοθεί σήμερα από εδώ. Η Τουρκία δεν βρίσκεται ποτέ χωρίς εναλλακτική», σημείωσε με νόημα ο Τούρκος υπουργός.

naftemporiki.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ: Ο Βελόπουλος προτρέπει σε βία τους πιστούς - Στην περίπτωση Καλλιάνου το ΕΣΥ λειτούργησε όπως έπρεπε

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε πολιτικά και ποινικά υπεύθυνο τον Κ. Βελόπουλο εάν υπάρξουν επεισόδια …