CNN: Η μητέρα του δράστη του Ελ Πάσο είχε επικοινωνήσει με την αστυνομία

Στιγμιότυπο από τις διαδηλώσεις στο Ελ Πάσο του Τέξας

Η μητέρα του νεαρού άνδρα που συνελήφθη για τη μαζική δολοφονία 22 ανθρώπων το Σάββατο στο Ελ Πάσο του Τέξας είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία πριν από εβδομάδες για να εκφράσει την ανησυχία της σχετικά με το αν είναι αρμόζον ο γιος της να έχει στην κατοχή του ένα τουφέκι εφόδου, όπως μετέδωσε το CNN.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου η μητέρα επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα του Άλεν στο Ντάλας διότι ανησυχούσε σχετικά με το αν ο 21χρονος γιος της μπορεί να κριθεί ως αρκετά ώριμος ή αρκετά έμπειρος για τον χειρισμό ενός τέτοιου όπλου.

Οι Κρις και Τζακ Ερς, οι δικηγόροι που επικαλείται το CNN, υπογράμμισαν ότι το τηλεφώνημα της μητέρας στην αστυνομία ήταν «ενημερωτικής» φύσης και δεν έγινε λόγω ανησυχιών της μητέρας ότι ο γιος της αποτελούσε απειλή για κάποιον.

«Δεν επρόκειτο για ένα ασταθές, εκρηκτικό, αλλοπρόσαλλο παιδί. Δεν είναι ότι χτυπούσαν καμπανάκια» δήλωσε ο Κρις Ερς στο δίκτυο.

Το CNN πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν το όπλο για το οποίο ρωτούσε η μητέρα την αστυνομία ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση του Σαββάτου. Οι αρχές έχουν ανακοινώσει ότι ερευνούν την υπόθεση η επίθεση αυτή να αποτελεί έγκλημα μίσους και πράξη εσωτερικής τρομοκρατίας.

Ένα ρατσιστικό μανιφέστο κατά των μεταναστών, το οποίο οι αρχές πιστεύουν ότι έχει γραφεί από τον ύποπτο, είχε αναρτηθεί στο Διαδίκτυο λίγο πριν από την επίθεση, την οποία ο συγγραφέας του χαρακτηρίζει «απάντηση στην εισβολή ισπανόφωνων στο Τέξας».

Κατά τη διάρκεια του διερευνητικού τηλεφωνήματός της στο αστυνομικό τμήμα του Άλεν που έγινε εβδομάδες νωρίτερα, τη μητέρα τη συνέδεσαν με έναν αστυνομικό ο οποίος ήταν αρμόδιος για τη δημόσια ασφάλεια και ο οποίος της είπε ότι βάσει της περιγραφής της για τον γιο της, του επιτρέπεται βάσει του νόμου να αγοράσει το εν λόγω όπλο, πρόσθεσε το CNN.

Η μητέρα, σύμφωνα με τις δηλώσεις των δικηγόρων της, δεν έδωσε στην αστυνομία το όνομα του γιου της και η αστυνομία δεν επεδίωξε να λάβει κάποια επιπρόσθετη πληροφορία από αυτήν προτού τελειώσει το τηλεφώνημα.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …