Ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος παράκαμψης του Face ID

Πηγή: shutterstock

Ενόψει του σημερινού συμβουλίου ασφαλείας Black Hat, οι ερευνητές ασφαλείας παρουσίασαν έναν νέο και εύκολο τρόπο να παρακάμψει κάποιος το Face ID.
To Face ID είναι τρόπος ξεκλειδώματος του κινητού, που πλέον επιλέγεται από όλο και περισσότερο κόσμο έναντι του δακτυλικού αποτυπώματος, το οποίο θεωρείται εύκολα παραβιάσιμο.
Η Google με αφορμή την κυκλοφορία του νέου iPhone X παρουσίασε έναν τρόπο παράκαμψης της βιομετρικής ταυτοποίησης. Το μόνο που θα χρειαστεί κάποιος είναι ένα ζευγάρι γυαλιά και λίγη κολλητική ταινία στο σημείο που βρίσκονται οι κόρες των ματιών.

Όπως αποκαλύφθηκε το Face ID δεν δημιουργεί τρισδιάστατο χάρτη του ματιού εάν ο χρήστης φοράει γυαλιά κατά το πρώτο scanάρισμα του προσώπου. Οι ερευνητές σε συνεργασία με την Tencent, χρησιμοποίησαν ένα βιομετρικό χαρακτηριστικό, που ονομάζεται “liveness” detection, για να δουν πώς φαίνεται το μάτι ενός χρήστη.
Σύμφωνα με την ανακάλυψή τους η αφαίρεση του ματιού από την σάρωση, καθιστά την περιοχή του ματιού μαύρη και την ίριδα λευκή. Συνεπώς, αν κάποιος φοράει γυαλιά αλλάζει και ο τρόπος που σαρώνεται το μάτι.
Το κενό αυτό στην ασφάλεια του Face ID αποδείχτηκε όταν οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα ζευγάρι γυαλιά με μαύρη ταινία στους φακούς και λευκή ταινία σε σχήμα κουκίδας, για να μοιάζει με μάτι, για να μπορέσουν να ξεγελάσουν το Face ID κατά την σάρωση.
Φυσικά αυτό είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία καθώς όλο το εγχείρημα θα πρέπει να προσαρμοστούν στον εκάστοτε χρήστη. Επίσης, αν ο χρήστης βρίσκεται αναίσθητος είναι ακατόρθωτο να συμβεί αυτό.
Η Apple με αφορμή την συγκεκριμένη έρευνα δεσμεύτηκε να προσφέρει υψηλότερη προστασία στο Face ID.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …