Υπέγραψε ο Γεωργιάδης την απομάκρυνση Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Τις διαπιστωτικές πράξεις για την απομάκρυνση τεσσάρων στελεχών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, περιλαμβανομένης της προέδρου Βασιλικής Θάνου, υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του ΣΚΑΪ.
Οι πράξεις βασίζονται στον νόμο που υπερψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα και ορίζει, με αναδρομική ισχύ, πως πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει σε πολιτικά γραφεία δεν δικαιούνται για πέντε χρόνια μετά το πέρας της θητείας τους να αναλάβουν θέση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Πέραν της κ. Θάνου, η οποία είχε εργαστεί αμισθί στο πρωθυπουργικό γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, απομακρύνονται η αντιπρόεδρος Άννα Νάκου και δύο από τους τέσσερις εισηγητές.
Ο κ. Γεωργιάδης έχει υποστηρίξει ότι η κ. Νάκου διορίστηκε με την εύνοια του πρώην υπουργού Νίκου Παππά και ήταν νομική σύμβουλός του στα υπουργεία όπου υπηρέτησε.
Οι πράξεις που υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης ενημερώνουν πως η κ. Θάνου και τα τρία άλλα στελέχη εμπίπτουν στις διατάξεις του νέου νόμου και συνεπώς είναι αυτοδίκαια έκπτωτα από τα αξιώματά τους.
Η κ. Θάνου έχει υποστηρίξει ότι η απομάκρυνσή της προσκρούει στην νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και σε ακόλουθη οδηγία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που διασφαλίζουν την προστασία ανεξάρτητων Αρχών από κυβερνητικές παρεμβάσεις.
Έχει διαμηνύσει πως εάν δεν της επιτραπεί να ολοκληρώσει την θητεία της στην Επιτροπή θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη.
Ο κ. Γεωργιάδης έχει αντιτείνει ότι η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου έχει το δικαίωμα να καταφύγει στα δικαστήρια, όπως έχει καταστήσει σαφές πως δεν υπάρχει οδός επιστροφής της στην προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …