Χονγκ Κονγκ: Η Cathay Pacific απειλεί με απόλυση όσους στηρίξουν τις διαδηλώσεις

H αεροπορική εταιρεία Cathay Pacific έχει προειδοποιήσει το προσωπικό της ότι κινδυνεύει με απόλυση εάν «στηρίξει ή συμμετάσχει στις παράνομες διαδηλώσεις» στο Χονγκ Κονγκ, καθώς η πίεση από το Πεκίνο εντείνεται. Η προειδοποίηση ήρθε με email που απεστάλη στο προσωπικό σήμερα, Δευτέρα, από τον διευθύνοντα σύμβουλο Ρούπερτ Χογκ.

Την περασμένη Παρασκευή η Κίνα ζήτησε από την εταιρεία να απολύσει εργαζομένους που στηρίζουν τις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Χονγκ Κονγκ.

Χονγκ Κονγκ: Επεισόδια και ρίψη δακρυγόνων σε σταθμό τρένου

H Cathay απέλυσε δύο υπαλλήλους και έθεσε σε διαθεσιμότητα έναν πιλότο. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αερομεταφορέα στην ημιαυτόνομη περιοχή, που βιώνει εδώ και μήνες αναβρασμό, μετά την προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει νομοσχέδιο για την έκδοση υπόπτων στην Κίνα.

«Η Cathay Pacific έχει μηδενική ανοχή σε παράνομες δραστηριότητες. Θα υπάρξουν πειθαρχικές επιπτώσεις για υπαλλήλους, που θα στηρίξουν ή θα συμμετάσχουν σε παράνομες διαδηλώσεις» γράφει ο Χογκ, με την στάση αυτή της εταιρείας να πυροδοτεί πτώση 4% στη μετοχή της, που βρίσκεται πλέον πολύ κοντά σε ναδίρ 10 ετών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …