WSJ: Το Χρηματιστήριο Αθηνών οδεύει για ρεκόρ 20ετίας

AP Photo/Thanassis Stavrakis

Την καλύτερη χρονιά σε βάθος δύο δεκαετιών διανύει το Χρηματιστήριο της Αθήνας.
Ο Γενικός Δείκτης έχει ενισχυθεί κατά 35,5% από τις αρχές του έτους. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη φέτος.
Η «Wall Street Journal», που φιλοξενεί ειδικό αφιέρωμα στην ανάκαμψη του ΧΑ, αποδίδει την άνοδο των αξιών στην αισιοδοξία των επενδυτών πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα περιορίσει τις πολιτικές λιτότητας και συνάμα θα καταφέρει να εμφυσήσει νέα ζωή στην οικονομία.
Η άνοδος του Γενικού Δείκτη άρχισε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όμως η εφημερίδα σημειώνει πως οι επενδυτές ουσιαστικά επένδυσαν από τότε σε μελλοντική εκλογική ήττα του Αλέξη Τσίπρα και αντικατάστασή του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Οι επενδυτές προσβλέπουν ο κ. Μητσοτάκης, που ανέλαβε την εξουσία τον προηγούμενο μήνα, θα κάνει πράξη τις προεκλογικές υποσχέσεις του για μείωση φόρων και μείωση της γραφειοκρατίας σε επενδυτικά έργα», αναφέρει το δημοσίευμα.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει η WSJ, ο δείκτης παραμένει 84% χαμηλότερα από τα προ κρίσης επίπεδα που καταγράφηκαν τον Οκτώβριο του 2007, ενώ η Ελλάδα έχει χάσει σχεδόν το ένα τέταρτο της οικονομικής δραστηριότητας.
Τονίζει ότι σε κάθε περίπτωση οι προοπτικές της οικονομίας παραμένουν «γκρίζες», καθότι η ανεργία παραμένει πολύ υψηλή και οι φορολογικοί συντελεστές πνίγουν την επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ η γραφειοκρατία και το δυσκίνητο δικαστικό σύστημα λειτουργούν επί χρόνια ως αποτρεπτική δύναμη για τις ξένες επενδύσεις.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη - Οργανωμένος μηχανισμός της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δίκαιου

Συνυποβάλλαμε την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση γιατί έχουμε ως θέση αρχής τη συνεργασία των …