Ρωσία: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους - 23 τραυματίες

Αεροσκάφος της Ural Airlines με 233 επιβαίνοντες πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε χωράφι στα περίχωρα της Μόσχας, καθώς λίγο μετά την απογείωσή του χτυπήθηκε από σμήνος πουλιών.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι 23 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την αναγκαστική προσγείωση του επιβατικού αεροσκάφους σε χωράφι καλαμποκιού νοτιοανατολικά της Μόσχας.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, στο αεροσκάφος επέβαιναν 226 επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας. Το Airbus Α321 της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Ural Airlines πραγματοποιούσε πτήση από τη Μόσχα προς τη Συμφερούπολη της Κριμαίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η κρατική τηλεόραση χαρακτήρισε το περιστατικό «θαύμα πάνω από το Ραμένσκ» λόγω του γεγονότος ότι δεν αναφέρθηκαν θανάσιμοι τραυματισμοί. Πηγή δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ότι ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά.

Δεκάδες τραυματίες μετά από αναγκαστική προσγείωση Η εφημερίδα Komsomolskaya Pravda χαρακτήρισε τον πιλότο Νταμίρ Γιουσούποφ «ήρωα», σημειώνοντας ότι έσωσε 233 ζωές, «προσγειώνοντας με μαεστρία το αεροπλάνο χωρίς σύστημα προσγείωσης, με βλάβη σε ένα κινητήρα μέσα σε ένα χωράφι με καλαμπόκια». Κάποιοι συνέκριναν το περιστατικό με την πτήση 1549 της U.S. Airways το 2009, όταν ο πιλότος του αεροσκάφους πραγματοποίησε αναγκαστική προσυδάτωση στον ποταμό Χάντσον της Νέας Υόρκης ύστερα από σύγκρουση με σμήνος πουλιών.

Πηγές: Reuters, AFP, Xinhua, Sputnik, ΑΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χαρίτσης: Δεν θα ξεμπερδέψετε με την Αριστερά

Ο κος Χαρίτης παράλληλα ζήτησε να σταλεί σαφές μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση της ΝΔ- Αναλυτικά …