Ψυχροπολεμικό κλίμα στις σχέσεις Ιαπωνίας- Ν. Κορέας

Βαθαίνει η κρίση στις σχέσεις Νότιας Κορέας- Ιαπωνίας, η οποία ξέσπασε με αφορμή τις αποφάσεις κορεατικών δικαστηρίων για πολεμικές αποζημιώσεις και πέρασε στο εμπορικό πεδίο με δασμούς και αντίποινα.

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα τερματίσει την συμφωνία ανταλλαγής στρατιωτικών πληροφοριών με την Ιαπωνία (GSOMIA), κλιμακώνοντας έτσι την αντιπαράθεση. Η απόφαση ελήφθη μετά την πολύωρη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, το οποίο υπάγεται στη νοτιοκορεατική προεδρία.

Όπως επεσημανε η Σεούλ για την απόφαση ευθύνεται η απόφαση της Ιαπωνίας να κάνει «σοβαρή αλλαγή» στο περιβάλλον για τη διμερή συνεργασία σε θέματα ασφαλείας αναιρώντας το καθεστώς των fast-track εξαγωγών.

Να σημειωθεί οτι η συμφωνία GSOMIA επρόκειτο να ανανεωθεί αυτόματα το Σάββατο 24 Αυγούστου, εκτός αν κάποια πλευρά αποφάσιζε να την ακυρώσει.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρωμανός: Υποκρισία οι δηλώσεις Κασσελάκη

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ άσκησε κριτική σε δηλώσεις του Στέφανο Κασσελάκη περί καπηλείας του …